Νέα και πιο ακριβά μοντέλα, το οικονομικό σωσίβιο της PSA/Peugeot-Citroën

Νέα και πιο ακριβά μοντέλα, το οικονομικό σωσίβιο της PSA/Peugeot-Citroën

Η PSA/Peugeot-Citroen στοχεύει να μειώσει την οδυνηρή ανάλωση κεφαλαίου αυτό το χρόνο με νέα και πιο ακριβά μοντέλα όπως το 308 και το 2008.

Η στρατηγική αλλαγής της γκάμας επί το πιο πολυτελές, κατά συνέπεια και με ακριβότερα προϊόντα, «θα μας βοηθήσει να μειώσουμε στο μισό την οικονομική ζημιά αυτού του χρόνου», δήλωσε ο Maxime Picat, γενικός διευθυντής της Peugeot σε συνέντευξη στo Bloomberg TV.

«Η διεθνής κατάσταση βελτιώνεται και τώρα είναι καλή συγκυρία να λανσάρουμε το νέο 308», είπε ο Picat στην ίδια συνέντευξη που έδωσε από την έδρα της εταιρείας στο Sochaux.
 
Εντωμεταξύ, η μετοχή της Peugeot βρίσκεται στην υψηλότερη τιμή της σε περίοδο 17 μηνών.

Η PSA ανέφερε λειτουργικές απώλειες €576 εκατ. το 2012, καθώς οι πωλήσεις της απέκλιναν προς τα κάτω ταχύτερα από το μέσο όρο της ευρωπαϊκής αγοράς. Ο Γάλλος κατασκευαστής δεσμεύτηκε ότι θα μειώσει τις απώλειές του το 2013 κατά 50%, αφού το προηγούμενο χρόνο ανάλωσε σχεδόν τρία δις ευρώ. Η στρατηγική της Peugeot για τη μείωση των απωλειών της περιλαμβάνει το κλείσιμο ενός εργοστασίου (Aulnay), την περικοπή 11.200 θέσεων εργασίας μέχρι το 2015, καθώς και την προσθήκη περισσότερων ακριβών μοντέλων στην γκάμα της.

[Πηγή Bloomberg TV μέσω Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube