Oι ηλεκτρικές Porsche θα αποκτήσουν... εξατμίσεις!

Oι ηλεκτρικές Porsche θα αποκτήσουν... εξατμίσεις!

Oι ηλεκτρικές Porsche θα αποκτήσουν ειδικές εξατμίσεις που θα παράγουν ελκυστικό ήχο αντάξιο των θερμικών μοτέρ της εταιρείας.

Porsche EV Exhaust

Η Porsche αποκάλυψε πρόσφατα την 718 Cayman GT4 RS, υπενθυμίζοντάς μας για ακόμη μια φορά ότι ο ήχος των κινητήρων βενζίνης θα μας λείψει πολύ, όσο βαδίζουμε σταδιακά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. 

Με την Taycan να έχει έρθει για να μείνει, όντας ένα από τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την ηλεκτρική Cayman να είναι στα σκαριά, είναι εμφανές πλέον ότι η Porsche διανύει και αυτή μια μεταβατική περίοδο ανάμεσα στη βενζίνη και τον ηλεκτρισμό.

Η Γερμανική εταιρεία γνωρίζει πολύ καλά ότι ο ήχος του αυτοκινήτου είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας αξέχαστης οδηγικής εμπειρίας. Δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί της, με την Porsche να δηλώνει ακόμα ότι ο ήχος που παράγεται από τα ηλεκτρικά μοτέρ δεν έχει χαρακτήρα και κυριαρχείται από τον θόρυβο των ελαστικών.

Porsche EV Exhaust

 

Όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χρησιμοποιούν ηχεία συνήθως στο εμπρός μέρος τους τα οποία παράγουν ήχο με σκοπό να τα αντιλαμβάνονται οι πεζοί. Το σύστημα αυτό όμως έχει περιορισμένη ένταση και ποιότητα ήχου.

Για αυτό και η εταιρία εξέλιξε έναν εξομοιωτή ήχου που έχει ως σκοπό να κάνει τα ηλεκτρικά να παράγουν πιο έντονο και ελκυστικό ήχο. Το σύστημα αυτό αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στη νέα γενιά της Taycan και την ηλεκτρική Μacan.

Ουσιαστικά, η Porsche θέλει να κάνει τους εξομοιωτές ήχου να μοιάζουν με παραδοσιακές εξατμίσεις κατασκευασμένες από ανοξείδωτο ατσάλι και να τους τοποθετήσει όπως είθισται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. 

Porsche EV Exhaust

Με την εξαγωγή ήχου και το σύστημα αντήχησης να λειτουργεί σαν πολλαπλασιαστής η Porsche θέλει να καταφέρει να δημιουργήσει έναν ήχο αντάξιο σε χαρακτήρα και συναίσθημα με αυτόν που παράγεται από τους θερμικούς της κινητήρες. 

Είμαστε ανυπόμονοι να ακούσουμε τον ήχο που θα φτάνει στα αυτιά μας από το σύστημα αυτό. Μέχρι όμως η Porsche να κάνει το θαύμα της, επιτρέψτε μας να παρομοιάσουμε το παράδειγμα αυτό με την περίπτωση των vegan burger. Και τα δύο εμφανισιακά -ή ηχητικά στην περίπτωσή μας- θέλουν να μοιάσουν με τους «βρώμικους» προκατόχους τους, αλλά ποτέ δεν θα τους συναγωνιστούν!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube