«Όχι» σε KIA Optima βάγκον

«Όχι» σε KIA Optima βάγκον

Η KIA απέρριψε την ιδέα ενός Optima στέισον βάγκον που θα στηριζόταν στο Sportspace concept.

H ΚΙΑ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της κατασκευής ενός Optima βάγκον όταν παρουσίασε το πρωτότυπο Sportspace στο Σαλόνι της Γενεύης, τον περασμένο Μάρτιο. Οι τελευταίες πληροφορίες όμως δείχνουν ότι αυτό το σχέδιο δεν θα ευοδωθεί για το οικογενειακό KIA.

Μιλώντας στο Autoguide, o Orth Hendricks, αντιπρόεδρος σχεδιασμού προϊόντος της κορεατικής εταιρείας είχε πει «Το εξετάζουμε. Είναι ένα όμορφο αυτοκίνητο και προφανώς θα μπορούσε να γίνει ένα καλό πρότζεκτ για την Ευρώπη, όπου και τους αρέσουν τα στέισον βάγκον». Ωστόσο, η ΚΙΑ ξεκαθάρισε ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα αλληλοκαλυπτόταν με το Sorento και έτσι δεν θα έπιανε τα απαιτούμενα νούμερα σε πωλήσεις που θα κάλυπταν το κόστος εξέλιξης και παραγωγής.

Ως εκ τούτου το Sportspace θα παραμείνει πρωτότυπο, ενώ το ανασχεδιασμένο Optima αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στο 2015, όπου θα διατίθεται με μια γκάμα τριών κινητήρων: Έναν ατμοσφαιρικό 2.4 με 186 PS και δύο τούρμπο TGD-i, στα 1,6 lt με 180PS και στα 2,0 lt με 250 PS.

[Πηγή Autoguide]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube