Επίσημο: Kia Sportspace Concept

Επίσημο: Kia Sportspace Concept

Μετά την αποκάλυψη των φωτογραφιών, η Kia δημοσίευσε και τις αναλυτικές πληροφορίες για το Sportspace Concept.

Μην το πείτε station wagon ή hatchback: η Kia επιμένει ότι το νέο της πρωτότυπο είναι «το απόλυτο όχημα διαφυγής».

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι ακριβώς εννοεί, εξηγεί ότι το Sportspace Concept είναι ένα πολύ πρακτικό όχημα για καθημερινή χρήση και ταυτόχρονα ένα αθλητικό GT με την κλασική έννοια, έτοιμο δηλαδή για «να καταπιεί μεγάλες αποστάσεις, είτε για δουλειά είτε για διασκέδαση».

Το concept είναι εξελιγμένο και σχεδιασμένο στο ευρωπαϊκό κέντρο της Kia στη Φρανκφούρτη υπό την επίβλεψη του αρχισχεδιαστή της για την Ευρώπη Gregory Guillaume. «Είχα πάντα στο μυαλό μου να δημιουργήσω ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το Σαββατοκύριακο για σκι με φίλους πριν εκτεθεί επίσημα στην Έκθεση της Γενεύης», λέει ο Guillaume.

Στο εμπρός μέρος, το Sportspace η μάσκα «tiger nose», που πλέον φορούν όλα τα μοντέλα της Kia, είναι χαμηλότερη και φαρδύτερη. Έχει επίσης γρίλιες από πλεξιγκλάς οι οποίες ανοίγουν όταν χρειαστεί επιπλέον ψύξη ο κινητήρας.

Το προφίλ είναι αρκετά σπορ, με έντονα φουσκωμένα φτερά, μικρές γυάλινες επιφάνειες και τροχούς 20 ιντσών. «Ένα κανονικό station wagon έχει συνήθως ένα μακρύ τρίτο παράθυρο που φανερώνει τον μεγάλο χώρο αποσκευών», σχολιάζει ο Guillaume. «Με την φαρδιά πίσω κολώνα και την κλίση της οροφής, των θυρών και του πίσω προφυλακτήρα (που περιλαμβάνει διαχύτη με ενσωματωμένες διπλές εξατμίσεις), δώσαμε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου έναν μυώδη και αθλητικό χαρακτήρα

Στο τετραθέσιο εσωτερικό, ο κλασικός πίνακας οργάνων έχει αντικατασταθεί από μία ψηφιακή οθόνη, το τιμόνι με το «κοφτό» κάτω μέρος διαθέτει paddles για τις αλλαγές ταχυτήτων και το σύστημα πολυμέσων ελέγχεται από μία οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα. Επίσης, ο κλασικός καθρέφτης έχει δώσει τη θέση του σε μια λεπτή οθόνη που προβάλει την εικόνα από την κάμερα που είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Η Kia επέλεξε έναν 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης με άμεσο ψεκασμό T-GDI που αποδίδει 250 PS και κινεί τους εμπρός τροχούς, θέλοντας (όπως αναφέρει) να μείνει πιστή στην φιλοσοφία του downsizing που έχει υιοθετήσει.

[Πηγή: Kia]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube