Ο συνιδρυτής της Google εξελίσσει ιπτάμενο αυτοκίνητο

Ο συνιδρυτής της Google εξελίσσει ιπτάμενο αυτοκίνητο

Ο Larry Page, συνιδρυτής της Google έχει συστήσει μια εταιρεία η οποία εξελίσσει τεχνολογία για ιπτάμενο αυτοκίνητο.

Η start up εταιρεία Zee.Aero ανήκει στον Larry Page, έναν από τους συνιδρυτές της Google. Αντικείμενο της Zee.Aero είναι η εξέλιξη ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου.

Η Zee.Aero δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με την Google. Ο Larry Page όμως είναι ακόμη επικεφαλής της Alphabet που είναι θυγατρική της Google.

Πατέντες που έχει καταθέσει η Zee.Aero αποκαλύπτουν την μελέτη της εταιρείας για ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο που θα μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα, όπως τα μαχητικά αεροσκάφη Harrier. Κόντρα στην τάση της εποχής, το αυτοκίνητο της Zee.Aero δεν θα έιναι αυτόνομο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, η Zee.Aero χρηματοδοτείται πλήρως από τον Page. Η εταιρεία έχει έδρα σε ένα διακριτικό κτίριο στην περιοχή Mountain View στην Καλιφόρνια. Ο Page τον πρώτο καιρό μετέφερε το σπίτι του στους πάνω ορόφους του κτιρίου. Οι πρώτοι εργαζόμενοι αναφέρονταν σε αυτόν ως GUS (Guy UpStairs).

Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 150 υπαλλήλους και μια κατασκευαστική μονάδα στον χώρο ενός κέντρου έρευνας της NASA που βρίσκεται στην περιοχή. Οι απολύτως μυστικές δοκιμές του περίεργου οχήματος γίνονται στο αεροδρόμιο Hollister της California, όπου τα ιπτάμενα αυτοκίνητα είναι σπάνια όσο και τα... UFO.

Ο Page και ο Elon Musk, ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, είναι συμπατριώτες και φίλοι. Και λέγεται ότι οι δυό τους έχουν συζητήσει πολύ και έχουν ανταλλάξει ιδέες για το Zee.Aero concept.

Η ιστορία μοιάζει βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας και δύσκολα γίνεται πιστευτή. Αλλά πάλι...

Πηγή MotorAuthority, Bloomberg

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube