O Richard Hammond οδηγεί Rimac έξι χρόνια μετά [video]

O Richard Hammond οδηγεί Rimac έξι χρόνια μετά [video]

Πριν έξι χρόνια, ο Richard Hammond κατέστρεψε ένα Rimac. Και το γόνατό του. Τώρα επιστρέφει για να οδηγήσει το Nevera, το αυτοκίνητο των ρεκόρ.

Richard Hammond - Rimac Nevera

Ήταν 10 Ιουνίου του 2017, όταν ο Richard Hammond, πρώην παρουσιαστής του The Grand Tour και του Top Gear, έχασε τον έλεγχο του Rimac Concept One. Το αυτοκίνητο βγήκε από τον δρόμο, πέφτοντας σε μια πλαγιά και φέρνοντας αλλεπάλληλες τούμπες.

Το κροατικό hypercar τυλίχτηκε στις φλόγες. Η πόρτα του οδηγού άνοιξε κατά τη διάρκεια της ανατροπής κι ο Hammond βγήκε από τα συντρίμμια πριν πιάσει φωτιά. Υπέστη κάταγμα στο γόνατο και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, αλλά επέστρεψε στην εκπομπή δύο μήνες αργότερα.

Αφού πέρασαν έξι χρόνια και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, ο Richard Hammond βρίσκεται και πάλι πίσω από το τιμόνι ενός Rimac

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συμπαθής Βρετανός τραυματίζεται σοβαρά. Έχει τρακάρει οδηγώντας μοτοσικλέτα στη Μοζαμβίκη, αλλά ποτέ δεν κινδύνεψε περισσότερο από τότε που έχασε τον έλεγχο ενός ντράγκστερ με 460 km/h κατά τη διάρκεια γυρίσματος για το Top Gear. Είχε περάσει δύο εβδομάδες σε κώμα κι οι γιατροί τού έδιναν ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης.

Richard Hammond - Rimac Nevera

Έξι χρόνια αργότερα, ο Richard Hammond επιβιβάζεται σε ένα άλλο Rimac για πρώτη φορά μετά την τρομακτική πρόσκρουση. Αυτή τη φορά είναι το Nevera, το ηλεκτρικό μοντέλο που μόλις έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας με την όπισθεν.

Το βίντεο ξεκινά με τον Mate Rimac, ιδρυτή της εταιρείας, να ξαναδιαβάζει τα σχόλια που γράφτηκαν το 2017 και τα οποία έλεγαν ότι ο Hammond δεν πρέπει να πλησιάσει πλέον στα μοντέλα του. Μέχρι που το παίρνει απόφαση, σηκώνει το τηλέφωνο και δίνει την έγκρισή του.

Richard Hammond - Rimac Nevera

Στη συνέχεια, η λήψη δείχνει τον Richard Hammond, ο οποίος ειρωνικά αυτοαποκαλείται «ανδρείκελο για crash test», ακριβώς δίπλα σε ένα Rimac Nevera. Πρόκειται για ένα πραγματικό θηρίο 1.914 ηλεκτρικών PS και 2.360 Nm. Είναι το αυτοκίνητο που κατέρριψε 24 ρεκόρ, που χρειάζεται μόλις 1,85" για το 0-100 km/h και 8,2" για το 1/4 του μιλίου.

Ο Hammond βγάζει το τυχερό του ρολόι από μια πλαστική σακούλα, το Rolex που φορούσε όταν οδήγησε για τελευταία φορά ένα Rimac. Όταν επιβιβάζεται, θυμάται ότι την τελευταία φορά που είχε επαφή με ένα κροατικό supercar, βρισκόταν ανάποδα.

Richard Hammond - Rimac Nevera

Ο Hammond παραδέχεται ότι η ομάδα της Rimac ήταν νευρική για αυτή τη νέα απόπειρα οδήγησης και του ζήτησε να φέρει κάτι μαζί του για καλή τύχη. Κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει που δεν «πείστηκαν» από το ρολόι , έτσι ο αρχιμηχανικός κι οδηγός εξέλιξης της εταιρείας κάθεται δίπλα στον Hammond καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Ο Hammond κάνει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να βρει την καλύτερη θέση πίσω από το τιμόνι του πλαισίου 10 από τα συνολικά 150 Nevera.

Ο Hammond αναφέρει ότι «κανείς δεν είχε ακούσει για τα Rimac μέχρι που τράκαρα ένα» αλλά αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τη σύγκρουση. Λέει ότι οφείλει τη ζωή του στον τρόπο που οι Κροάτες μηχανικοί εξέλιξαν το άκαμπτο μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα του Concept One.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube