O Nico Rosberg επενδύει στα e-scooter

O Nico Rosberg επενδύει στα e-scooter

Ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στην εταιρεία Tier Mobility βλέποντας μέλλον στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς.

Με τη μόδα των e-scooter να κυριεύει την Ευρώπη, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Nico Rosberg βρήκε μια καλή επιχειρηματική ευκαιρία και έτσι ανακοίνωσε ότι επενδύσει ένα σημαντικό ποσό στην startup εταιρεία  Tier Mobility που έχει έδρα το Βερολίνο.

Η Tier Mobility, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν αποδοθεί τον τελευταίο καιρό σε έναν αγώνα δρόμου για να μπουν στη συγκεκριμένη αγορά και να ανταγωνιστούν τις αμερικανικές Bird Rides και Lime που έχουν κατακλύσει με τα ηλεκτρικά τους πατίνια τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις.

Η επένδυση της Rosberg αυξάνει τη χρηματοδότηση της εταιρείας στα € 32,4 εκατ. δήλωσε η Tier, δίχως όμως να αποκαλύπτει το ακριβές ποσό με το οποίο ο Rosberg  συμμετέχει σε αυτήν. Η Γερμανία πρόσφατα νομοθέτησε κανόνες κυκλοφορίας για τα ηλεκτρικά πατίνια, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην Tier αλλά και σε άλλες εταιρείες να επενδύσουν στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η Tier η οποία απασχολεί 200 άτομα και έχει σκούτερ σε 20 πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, υποστηρίζεται από επενδυτές όπως οι Northzone, Speedinvest και Point Nine.

O Nico Rosberg αφού αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2016 κερδίζοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1, έχει κάνει διάφορες επενδυτικές κινήσεις όπως για παράδειγμα η συμμετοχή του στο πρόγραμμα SpaceX του Elon Musk.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube