Ο Michael Schumacher μπορεί να παραμείνει σε κώμα για εβδομάδες

Ο Michael Schumacher μπορεί να παραμείνει σε κώμα για εβδομάδες

Ο Schumacher μπορεί να παραμείνει σε κώμα για εβδομάδες, δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα o Uwe Kehler, νευροχειρουργός σε νοσοκομείο του Αμβούργου.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο Uwe Kehler, επικεφαλής του τμήματος νευροχειρουργικής στο Ασκληπιείο νοσοκομείο του Αμβούργου στη Γερμανία, τόνισε πως ο Schumacher μπορεί να παραμείνει σε κώμα επί εβδομάδες.

Ο Kehler είπε πιο αναλυτικά: «Συνήθως, πρέπει να περάσουν δύο με τρεις εβδομάδες πριν ξεκινήσει η διαδικασία αφύπνισης ενός ασθενή με τόσο σοβαρό τραυματισμό. Όμως και πάλι, ίσως απαιτηθούν μέρες ή και εβδομάδες προτού αυτός ανοίξει τα μάτια του. Δυστυχώς, υπάρχει και η πιθανότητα ο ασθενής να μη ξυπνήσει σωστά. Στα εκτεταμένα κρανιοεγκεφαλικά τραύματα, οι πρώτες ώρες και μέρες είναι κρίσιμες καθώς τότε βλέπεις αν η πίεση και το οίδημα επιμένουν. Όταν ο ασθενής περάσει αυτές τις πρώτες ημέρες τότε μπορούν όλοι να ανασάνουν. Είναι ενθαρρυντικό. Όμως δεν μπορεί να ειπωθεί αν θα επιβιώσει ή ποιες θα είναι οι συνέπειες»

Νωρίτερα, ο Philippe Streiff, πρώην πιλότος της F1, αποκάλυψε ότι ο γιατρός του Schumacher του είπε ότι πλέον δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Η εκπρόσωπος της οικογένειας έσπευσε να διαψεύσει την πληροφορία και να χαρακτηρίσει σταθερή αλλά κρίσιμη την κατάσταση, ενώ συμπλήρωσε πως νεότερη ενημέρωση θα υπάρξει τη Δευτέρα.

Όσον αφορά στην κάμερα που είχε στο κράνος του ο Μίκαελ Σουμάχερ, έγινε γνωστό πως η οικογένεια έδωσε την άδεια να εξεταστεί από την Aστυνομία, ωστόσο δεν θέλει σε καμία περίπτωση το υλικό να δει το φως της δημοσιότητας.

[Πηγή Newsit]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube