Ο Marchionne επιβεβαιώνει τη Ferrari Dino

Ο Marchionne επιβεβαιώνει τη Ferrari Dino

Οι φήμες που ήθελαν σε προσεχή χρόνο να λανσάρεται μια Ferrari Dino επιβεβαιώθηκαν από τα πιο επίσημα χείλη.

Η φήμη που αφορούσε την επιστροφή της Dino στην γκάμα της Ferrari λάμβανε μέχρι εχθές όλο και πιο ισχυρή υπόσταση. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών του Τύπου για τη νέα 488 GTB, ο Sergio Marchionne όμως επιβεβαίωσε ότι η φήμη αυτή δεν αποτελεί απλώς σπέκουλα. Από την άλλη δεν σημαίνει ντε και καλά πως θα πρόκειται για μια «προσιτή» Ferrari.

H Dino, παιδί της Ferrari, αλλά και αρχικά ελάχιστα αναγνωρισμένη από τους γεννήτορές της, ενσωματώθηκε στην οικογένεια όταν τις πιστώθηκε η επιτυχία. Ήταν τότε που είχαν το φόβο ότι μια τόσο μικρή Ferrari θα σκίαζε την εικόνα του cavallino rampante. Αλλά το αυτοκίνητο του Dany Wilde, του Tony Curtis στους «The Persuaders» - «Οι Αντίζηλοι για την ελληνική τηλεόραση- έγινε μύθος και έκτοτε η τιμή του δεν σταμάτησε να ανεβαίνει. Ψίθυροι για την επιστροφή ακούγονται εδώ και αρκετές ημέρες, αλλά η επιβεβαίωση ήρθε από τον Sergio Marchionne όταν εκείνος απλώς ανακοίνωσε: «Το ερώτημα δεν είναι το “αν” αλλά το “πότε”».

Για τον Marchionne, η Dino είναι ένας ακόμη πόρος της μάρκας προς εκμετάλλευση και είναι το στάτους της εικόνας της που επιβάλλει να πάρει το χρόνο της για να γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει. Κατά τον Marchionne, μια Dino σήμερα θα ήταν πιο μικρή και πιο ελαφριά από την 488 GTB και θα μπορούσε να υιοθετήσει ένα διτούρμπινο V6 με 500 άλογα. Μοτέρ που υπάρχει στο πρόγραμμα παραγωγής, μιας και το εξελίσσει η Ferrari για τις Maserati και Alfa Romeo.

Ο Marchionne επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν θα ήθελε να φτιάξει τη μικρή Ferrari της γκάμας. Για παράδειγμα, απορρίπτει αυτοκίνητα όπως η πρώτη Porsche Boxster που εξελήφθη απ’ όλους ως μια φθηνή Porsche. Δεν ξεκινάς πάντα με στόχο να δημιουργήσεις όγκο πωλήσεων, αλλά είναι προτιμότερo να αυξήσεις τα έσοδα. Αυτή η μελλοντική Ferrari Dino δεν θα είναι λοιπόν «προσιτή» και θα πάει να συναντήσει στην αγορά αυτοκίνητα όπως η Porsche 911 GT3.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube