Ο James Bond θα οδηγήσει ηλεκτροκίνητη Aston Martin

Ο James Bond θα οδηγήσει ηλεκτροκίνητη Aston Martin

Μυστικός πράκτορας με οικολογικές ανησυχίες!

Σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο, ο James Bond θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι της πλήρως ηλεκτροκίνητης Aston Martin Rapide E για τις ανάγκες της νέας του ταινίας που αναμένεται να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες την άνοιξη του 2020.

Ο μυστικός πράκτορας κάνει στροφή στα οχήματα μηδενικών ρύπων μετά από επιθυμία του νέου σκηνοθέτη Cary Joji Fukunaga που ανέλαβε την 25η ταινία της σειράς και χαρακτηρίζεται από έντονη περιβαλλοντική συνείδηση. Τις πληροφορίες έδωσε στην εφημερίδα The Sun μια ανώνυμη πηγή μέσα από την παραγωγή που πρόσθεσε ότι με την επιλογή της ηλεκτροκίνητης Aston Martin συμφωνούν ο πρωταγωνιστής Daniel Craig αλλά και οι παραγωγοί της ταινίας.

H Aston Martin Rapide E που παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου το 2015 και ανακοινώθηκε επίσημα το 2017, αναμένεται να μπει σε περιορισμένη παραγωγή 155 μονάδων μέσα στο 2019. Το μοντέλο θα κινείται με τη βοήθεια δύο ηλεκτροκινητήρων που θα αποδίδουν 610 PS και 96,8 kgm ροπής. Η μπαταρία 65kWh θα προσφέρει αστυνομία 320km ενώ από πλευράς επιδόσεων το σπριντ των 0-100 km/h θα απαιτεί 4" και η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 250 km/h.

Aston Martin

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ηλεκτρική Aston Martin Rapide: Πρώτες τεχνικές πληροφορίες

Εκτός από την ηλεκτροκίνητη Rapide, υπάρχει πιθανότητα ο James Bond να οδηγήσει και το επίσης ηλεκτροκίνητο SUV της Lagonda που είδαμε σε μορφή πρωτοτύπου στην Έκθεση Γενεύης και αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2022.

Η σχέση του 007 με την Aston Martin ξεκίνησε από το μυθιστόρημα του Ian Fleming με τίτλο "Goldfinger" (1959) όπου περιέγραφε τον ήρωα να οδηγεί μια Aston Martin DB Mark III, ενώ στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου ο μυστικός πράκτορας οδηγούσε την Aston Martin DB5.

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2019, ενώ η πρεμιέρα της ταινίας στις αίθουσες των κινηματογράφων είναι προγραμματισμένη για τις 8 Απριλίου 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube