Αποκαλύφθηκε το Lagonda All-Terrain Concept

Αποκαλύφθηκε το Lagonda All-Terrain Concept

Υπερπολυτελές ηλεκτροκίνητο SUV στην παραγωγή από το 2022

Η Lagonda, η νέα ανεξάρτητη μάρκα της Aston Martin, παρουσίασε στην Έκθεση Γενεύης το πρωτότυπο All-Terrain Concept, ένα υπερπολυτελές SUV το οποίο αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2022.

Πιστό στο όραμα της εταιρείας για μηδενικούς ρύπους, το All-Terrain Concept είναι πλήρως ηλεκτροκίνητο με τις μπαταρίες να είναι ενσωματωμένες στο πάτωμα, ενώ παράλληλα συνεχίζει την εξέλιξη των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης, μια ακόμη τεχνολογία κλειδί για την εικόνα της Lagonda.

lagonda

Σχεδιαστικά, το Lagonda All-Terrain Concept υιοθετεί αρκετά στοιχεία από το περσινό Lagonda Vision Concept όπως η καμπύλη γραμμή που ενώνει τα φωτιστικά σώματα με τη γρίλια, η περίτεχνη εσοχή στο προφίλ και η δραματική ανάποδη κλίση της ουράς. Παρόλα αυτά, η εφαρμογή της σχεδιαστικής ταυτότητας δείχνει αρκετά πιο ώριμη, με το All-Terrain Concept να μοιάζει πιο κοντά στην παραγωγή.

Οι διαστάσεις του πρωτοτύπου είναι επιβλητικές, όπως και το πολύ μακρύ μεταξόνιο, όμως το αεροδυναμικό και μυώδες αμάξωμα με ιδιαίτερες αναλογίες και μεγάλους τροχούς κρύβει καλά τον όγκο του.

lagonda

Ο φουτουριστικός σχεδιασμός συνεχίζεται και στην τετραθέσια καμπίνα, με ιδιαίτερη έμφαση να έχει δοθεί στην άνεση για τους επιβάτες της πίσω σειράς. Οι μεγάλες πόρτες ανοίγουν αντικριστά δημιουργώντας ένα μεγάλο άνοιγμα ενώ για ακόμα πιο άνετη πρόσβαση στις πίσω θέσεις ένα κομμάτι της οροφής ανοίγει προς τα πάνω.

Οι επενδύσεις από υλικά υψηλής ποιότητα όπως το κασμίρι σε σκοτεινές αποχρώσεις αλλά και η συνολική ατμόσφαιρα παραπέμπει στο εσωτερικό μιας πολυτελούς αλλά και μοντέρνας κατοικίας, με όλα τα στοιχεία της τεχνολογίας να είναι καλά κρυμμένα. Στην αυτόνομη λειτουργία, οι εμπρός θέσεις μπορούν να περιστραφούν κατά 180 μοίρες ενώ μια εντυπωσιακή λεπτομέρεια είναι το κλειδί το οποίο αιωρείται μεταξύ των δύο εμπρός θέσεων τη βοήθεια ηλεκτρομαγνήτη.

Οι εργασίες συνεχίζονται με ταχύτατους ρυθμούς στο νέο εργοστάσιο της Aston Martin Lagonda στο St Athan της Ουαλίας, όπου το 2022 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή των μοντέλων της Lagonda ενώ στο ίδιο μέρος θα παράγεται ήδη και η Aston Martin DBX. Σύμφωνα με την εταιρεία, το προσωπικό που σήμερα περιλαμβάνει πάνω από 100 άτομα, αναμένεται να ξεπεράσει τα 700 μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2020. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube