Ο Hugh Jackman στον ρόλο του Enzo Ferrari

Ο Hugh Jackman στον ρόλο του Enzo Ferrari

O ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον ρόλο του Enzo Ferrari στην ταινία «Ferrari», η οποία αναφέρεται στο δραματικό για την ιταλική φίρμα Mille Miglia του 1957.

Η νέα ταινία θα πραγματεύεται τα αντικρουόμενα συναισθήματα του Enzo Ferrari, όταν στο Mille Miglia του 1957 ένα αυτοκίνητό του σκότωσε αρκετούς θεατές και ένα άλλο κέρδισε τον αγώνα.

Τη χρονιά εκείνη η Ferrari είχε μεγάλη κόντρα με τη Maserati, τη μόνη άλλη εργοστασιακή ομάδα στον αγώνα. Όμως τρία από τα τέσσερα αγωνιστικά της Maserati εγκατέλειψαν τον αγώνα νωρίς νωρίς, μεταξύ αυτών και εκείνο του Stirling Moss, οπότε το έργο της Ferrari έμοιαζε εύκολο. Και πράγματι ήταν, αφού τρία αυτοκίνητά της έκαναν τελικά το 1-2-3, με πρώτο αυτό που οδηγούσε ο Piero Taruffi.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Matt Damon και Liam Neeson σε ταινία για το Isle Of Man TT

Όμως, μερικές ώρες νωρίτερα, το τέταρτο αυτοκίνητο της ομάδας, με οδηγό τον Alfonso de Portago και συνοδηγό τον Edmont Nelson, είχε φύγει με μεγάλη ταχύτητα από τον δρόμο λόγω ενός κλαταρίσματος. Στην ξέφρενη πορεία της η Ferrari σκότωσε το πλήρωμά της και 10 θεατές, ενώ ακόμη 20 άτομα τραυματίστηκαν. Από τότε ξεκίνησε μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη για τη Ferrari, την οποία τελικά κέρδισε οριστικά το 1961.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tα 10 πιο διάσημα αυτοκίνητα του Κινηματογράφου

Η ιδέα για τη δημιουργία μιας ταινίας με αυτό το θέμα κυκλοφορεί στο Hollywood εδώ και πάνω από 15 χρόνια. Αρχικά ήταν να τη σκηνοθετήσει ο εκλιπών Sydney Pollack, και πιο πρόσφατα ακουγόταν ότι θα πρωταγωνιστεί σε αυτή ο Christian Bale. Τελικά το «Ferrari» θα γυριστεί υπό την καθοδήγηση του Michael Mann, και όπως όλα δείχνουν τον ρόλο του Enzo Ferrari θα ενσαρκώνει ο Αυστραλός Hugh Jackman. Δίπλα του, στον ρόλο της Linda, εν διαστάσει συζύγου του Enzo, θα βρεθεί η Noomi Rapace.

Τα γυρίσματα της ταινίας «Ferrari» αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2018.


Michael Mann, Hugh Jackmann, Noomi Rapace

[Πηγή: Motor Authority]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube