Ο… «γύρος του θανάτου» με μία BMW του 1935 [video]

Ο… «γύρος του θανάτου» με μία BMW του 1935 [video]

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Superbike Troy Corser κάνει μερικούς… ανατριχιαστικούς γύρους με μία προπολεμική μοτοσικλέτα BMW

Ο Troy Corser αποδεικνύει τι μπορεί να κάνει ακόμη και σήμερα μια προπολεμική μοτοσικλέτα αν ο αναβάτης έχει μπόλικη τρέλα, κότσια και φυσικά τεράστια οδηγική ικανότητα.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στα superbike έκανε μερικούς ανατριχιαστικούς γύρους στο Goodwood Revival, εκεί που βλέπουμε κλασικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες να οδηγούνται στο όριο και πέρα από αυτό. Κάνουν αυτό ακριβώς για το οποίο είχαν κατασκευαστεί, 50-60 χρόνια πριν. Ή και πολλά περισσότερα, αφού οι σημερινοί οδηγοί τους φαίνεται να τα πιέζουν όπως θα έκαναν με σύγχρονες κατασκευές, χωρίς να νοιάζονται ιδιαίτερα για τον κίνδυνο καταστροφής ενός σπανιότατου συλλεκτικού κομματιού αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ή και μερικών εκατομμυρίων, δολαρίων ή ευρώ ελάχιστη σημασία έχει.

Ο Corser, όπως και οι περισσότεροι οδηγοί στο Goodwood Revival οδήγησε επιθετικά την μοτοσικλέτα της BMW, κατασκευής 1935 με μπόξερ κινητήρα, εξαντλώντας τα όρια της πίστας. Ακόμη και όταν ο καιρός άλλαξε και έπιασε βροχή, η προσέγγιση του Corser δεν άλλαξε όπως θα δείτε στο δεύτερο video. Την ημέρα εκείνη πάντως, στο στεγνό, ο Corser έκανε τον ταχύτερο γύρο, με χρόνο 1’37”369 και διαφορά μισό δευτερόλεπτο, επίδοση απίστευτη από μία μοτοσικλέτα… 80 ετών.

Πηγή R&T
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube