O Ghosn ίδρυσε εταιρεία με τα χρήματα που πήρε από τη Nissan

O Ghosn ίδρυσε εταιρεία με τα χρήματα που πήρε από τη Nissan

H εταιρεία ιδρύθηκε σε συνεργασία με τον γιο του - Πώς πήρε τα χρήματα από τη Nissan. 

Ο Carlos Ghosn φέρεται να έχει ιδρύσει μαζί με το γιο του εταιρεία στην Silicon Valley χρησιμοποιώντας ως αρχικό κεφάλαιο εκατομμύρια δολάρια που πήρε από τον βασικό εταίρο της Nissan στο Ομάν. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων δημοσίευμα της Wall Street Journal, μιλώντας για την πιο σοβαρή ίσως κατηγορία που αφορά το σκάνδαλο του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Nissan. 

H εφημερίδα ισχυρίζεται πως έχει στα χέρια της έγγραφα διατραπεζικών συναλλαγών αλλά και e mails από τα οποία φαίνεται ότι διακινήθηκαν τεράστια ποσά εν αγνοια της Nissan, τα οποία κατέληξαν στην εταιρεία του Ghosn. 

Ο Ghosn φέραται να κατέβαλε στην Suhail Bahwan Automobiles στο Ομάν $ 10 εκατ. από τα οποία τα μισά επεστράφησαν στον ίδιο μέσω της λιβανέζικης  Good Faith Investments. Ο ίδιος σχολιάζοντας το δημοσίευμα είπε πως πρόκειται για άλλη μια ενορχηστρομένη επίθεση εναντίον του με ψευδείς ειδήσεις που θα καταρρίψει στο δικαστήριο. 

Στο μεταξύ, οι αρχές στις Παρθένες Νήσους εξέδωσαν εντολή απαγόρευσης πώλησης της θαλαμηγού Navetta 37, που ανήκει στον Ghosn. Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές σκάφος μήκους 120 ποδών το οποίο αγοράστηκε το 2015 έναντι $ 11,2 εκατ. από την Good Faith Investments.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube