Rivian: Η αξία της θα ξεπεράσει τα 80 δισ. δολάρια

Rivian: Η αξία της θα ξεπεράσει τα 80 δισ. δολάρια

Χωρίς ακόμα να έχει πουλήσει… ούτε ρόδα, η Rivian με τους ισχυρούς «συμπαίκτες» στο πλάι της, εκτιμάται ότι θα υπερβεί σε αξία τα 80 δισ. δολάρια με την είσοδο της στο αμερικανικό χρηματιστήριο στα τέλη Νοέμβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, ο φάκελος της Rivian, έλαβε το πράσινο φως από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του αμερικανικού χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα η δημόσια διαπραγμάτευση των μετοχών της να εκκινήσει επίσημα από τις 25 Νοεμβρίου του 2021.

Η αμερικανική start up, θα ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση τα 80 δισ. δολάρια, τουλάχιστον βάσει των όσων υποστηρίζουν τόσο οικονομικοί αναλυτές της αγοράς όσο και η Goldman Sachs. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η νεοσύστατη φίρμα θα αξίζει περισσότερο από τη Ford ή τη GM!

rivian

To παράδοξο βέβαια στην όλη υπόθεση έχει να κάνει με το γεγονός πως η Rivian δεν έχει παραδώσει ακόμα ούτε ένα αυτοκίνητο σε οποιοδήποτε πελάτη της παγκοσμίως! Οι πρώτες παραδόσεις του ηλεκτρικού R1T θα ξεκινήσουν σύντομα αφού ακόμα η φίρμα περιμένει την έγκριση από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ.

Επίσης, προς τα τέλη του 2022, θα ξεκινήσει και η παραγωγή του R1S SUV, ενώ την ίδια χρονιά -θεωρητικά πάντα- θα ξεκινήσουν και οι πρώτες παραδόσεις των ηλεκτρικών "Van" που έχει παραγγείλει η Amazon (100.000 μοντέλα συνολικά).

Η Amazon, μιας που το έφερε η κουβέντα, είναι από τους βασικούς χρηματοδότες της Rivian, ενώ στη νεοφυή ηλεκτρική φίρμα έχουν ποντάρει επίσης οι D1 Capital Partners, T Rowe Price και Ford Motor Company. Μάλιστα, η Rivian από το 2019 μέχρι και σήμερα, έχει «σηκώσει» περισσότερα από 10 δισ. δολάρια από ποικίλους επενδυτές. Σύμφωνα με το πλάνο της εταιρείας από τη νέα χρονιά θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του 2ου εργοστασίου στις ΗΠΑ, ενώ στα σχέδια της φίρμας είναι και η ανέγερση μιας ακόμα σύγχρονης μονάδας αυτή τη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος.   

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube