O Christian von Koenigsegg αγόρασε ξανά το πρώτο του Mazda MX-5

O Christian von Koenigsegg αγόρασε ξανά το πρώτο του Mazda MX-5

Ο ιδρυτής της σουηδικής εταιρείας υπεραυτοκινήτων ξέρει να επιλέγει αυτοκίνητα.

Ο Christian Von Koenigsegg, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας και από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, εντόπισε και αγόρασε το Mazda MX-5 (NA) που είχε στην κατοχή του τη δεκαετία του '90!

Όπως δήλωσε ο Christian von Koenigsegg στο Road and Track, το συγκεκριμένο ΜΧ-5, μοντέλο 1992, βρέθηκε τυχαία από έναν υπάλληλο της εταιρείας του σε μια έκθεση αυτοκινήτων: "Το πρώτο μου MX-5 έχει επιστρέψει στην κατοχή μου εδώ και περίπου 8 μήνες. Ο υπεύθυνος μεταφορών της εταιρείας επισκέφθηκε μια έκθεση αυτοκινήτων στο νησί Öland της Σουηδίας και είδε αυτό το μαύρο Mazda MX-5 του οποίου ο ιδιοκτήτης ισχυριζόταν πως ήταν το αυτοκίνητο του Christian von Koenigsegg, οπότε με πήρε τηλέφωνο και μίλησα μαζί του. Πλήρωσα λίγο παραπάνω για να το αποκτήσω όμως τώρα μπορώ να το απολαμβάνω σε ζεστές μέρες του καλοκαιριού! Είναι σε εξαιρετική κατάσταση και παραμένει τόσο διασκεδαστικό στην οδήγηση όπως το θυμόμουν!"

Koenigsegg

"Οι άνθρωποι γνωρίζουν τα Koenigsegg κυρίως για την ισχύ τους, όμως από πολλές απόψεις αυτό δεν είναι η μοναδική μας προτεραιότητα. Αυτό που εννοώ είναι ότι μας ενδιαφέρει πολύ περισσότερο τα οχήματα μας να είναι διασκεδαστικά και συναρπαστικά στην οδήγηση. Αλλά όλο αυτό επισκιάζεται από την τεράστια ισχύ την οποία όντως προσφέρουμε...παρόλα αυτά πιστεύω πως  το MX-5 είναι ένα καλό παράδειγμα του πως μπορείς να διασκεδάσεις μέσα σε ένα αυτοκίνητο με σχεδόν καθόλου δύναμη. Και αυτό είναι ένα σημαντικό μάθημα για να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας όταν εξελίσσεις υπερ-ισχυρά αυτοκίνητα."

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Νέο Koenigsegg Jesko

Σε αντίθεση με αυτό που θα πίστευε ο περισσότερος κόσμος, η οικογένεια Koenigsegg δεν έχει στην κατοχή της κάποιο υπεραυτοκίνητο της ομώνυμης φίρμας αφού όλα τα μοντέλα που παράγονται καταλήγουν σε πελάτες, ακόμη και τα πρωτότυπα δοκιμών. Εκτός από το MX-5, ο ιδρυτής και CEO της Koenigsegg οδηγεί ένα Tesla Model S ενώ έχει παραγγείλει και ένα Tesla. Η σύζυγός του Halldora von Koenigsegg οδηγεί ένα Volvo XC90 και μια Porsche 911 Targa. 

Πηγή: Road and Track

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube