Τα συστήματα της Ferrari SF90 Sradale [video]

Τα συστήματα της Ferrari SF90 Sradale [video]

Η τεχνολογία που κρύβεται πίσω από το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία του Maranello.

Περίπου ένα μήνα μετά από την επίσημη πρεμιέρα της ολοκαίνουριας Ferrari SF90, η φίρμα από το Maranello δημοσίευσε μια σειρά από βίντεο που παρουσιάζουν αναλυτικά το υβριδικό σύστημα κίνησης και άλλα τεχνικά στοιχεία του μοντέλου.

Να θυμίσουμε πως η νέα ναυαρχίδα της Ferrari κινείται με τη βοήθεια του ισχυρότερου turbo V8 κινητήρα στην ιστορία της Ferrari με απόδοση 780 PS, και τρεις ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 220 PS. Ένα από τα ηλεκτρικά μοτέρ με το όνομα MGUK (Motor Generator Unit, Kinetic) βρίσκεται στον πίσω άξονα μεταξύ του κινητήρα και του νέου κιβωτίου διπλόυ συμπλέκτη 8 σχέσεων, ενώ οι άλλοι δύο ηλεκτροκινητήρες βρίσκονται στον εμπρός άξονα (RAC-e).

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η αμιγώς ηλεκτρική (και προσθιοκίνητη) λειτουργία με αυτονομία 25 km, κάτι που εμφανίζεται για πρώτη φορά σε μοντέλο της Ferrari. Πάντως για να καθησυχαστούν οι φανατικοί θαυμαστές της φίρμας να πούμε ότι υπάρχει και λειτουργία στην οποία ο κινητήρας εσωτερικής καύσης μένει πάντα ενεργός.

Η συνδυαστική ισχύς των 1.000 PS σε συνδυασμό με τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου και την προηγμένη αεροδυναμική, επιτρέπουν στην SF90 να γυρίζει το Fiorano σε μόλις 1'19" (ενδεικτικά η La Ferrari έκανε 1'19"70). Όσο για τις επιδόσεις, η επιτάχυνση 0-100km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 2,5" και το 0-200km/h σε 6,7" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Ferrari SF90 Stradale

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube