To Nürburgring ξανά χωρίς όρια ταχύτητας [video]

To Nürburgring ξανά χωρίς όρια ταχύτητας [video]

Η εμβληματική πίστα κατάργησε τα όρια ταχύτητας που είχε επιβάλει μετά από ένα μοιραίο ατύχημα το περασμένο καλοκαίρι.

Η κατάργηση των ορίων σημαίνει ότι οι αγωνιστικές ομάδες και οι δοκιμαστές αυτοκινήτων παραγωγής θα μπορούν να πηγαίνουν ξανά τέρμα γκάζι σε όλη την πίστα.

Το Nürburgring επέβαλε τους περιορισμούς ταχύτητας μετά το ατύχημα που είχε ο Jann Mardenborough (βλ. video κάτω), με ένα Nissan GT-R σε αγώνα του πρωταθλήματος VLN, όπου είχε σκοτωθεί ένας θεατής. Έτσι απαγορεύτηκε ουσιαστικά στους κατασκευαστές αυτοκινήτων να επιχειρούν να κάνουν ρεκόρ γύρου και να δημοσιεύουν χρόνους.

Τα όρια ταχύτητας επικρίθηκαν σφοδρά, ειδικά από οδηγούς αγώνων, που έλεγαν ότι αντιβαίνουν στο λόγο ύπαρξης της πίστας.

Όμως η διοίκηση του Nürburgring δούλεψε σε κομμάτια της πίστας το χειμώνα, στρώνοντας καινούργια άσφαλτο και προσθέτοντας προστατευτικούς φράχτες για να βελτιώσουν την ασφάλεια όσο περισσότερο γίνεται.

Έτσι, ο πρώτος αγώνας VLN του 2016 θα γίνει στις 2 Απριλίου χωρίς κανένα περιορισμό ταχύτητας. Και οι κατασκευαστές θα μπορούν να νοικιάσουν ξανά την πίστα για να αξιολογήσουν την ταχύτητα των νέων τους μοντέλων.

Η Koenigsegg λοιπόν θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει να σπάσει με το One:1 της το 6’ 57” που έχει πετύχει η Porsche 918 Spyder στη θρυλική Nordschleife (φωτ. επάνω).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube