Nissan, ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο πωλήσεις EV

Nissan, ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο πωλήσεις EV

Η Nissan έχει ξεπεράσει το κατώφλι του ενός εκατομμυρίου πωλήσεων σε 100% ηλεκτρικά μοντέλα. Σχεδόν το ένα τρίτο από αυτά πουλήθηκαν στη Γηραιά Ήπειρο.

Nissan

Από το λανσάρισμα του πρώτου Leaf το 2010, η Nissan έχει ήδη πουλήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως. 

Ένα αποτέλεσμα που οφείλεται κυρίως στο Leaf (650.000 μονάδες), το οποίο βρίσκεται πλέον στη δεύτερη γενιά του. Αυτό το ηλεκτρικό πρωτοπόρο μοντέλο πωλείται αυτήν τη στιγμή σε περίπου 50 αγορές, αλλά είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην πατρίδα του, την Ιαπωνία, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη. Επιπλέον, από το 2013, αυτά που προορίζονται για την ήπειρό μας κατασκευάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο εργοστάσιο του Sunderland.

Η Nissan σχεδιάζει να λανσάρει 19 νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δύο από τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί για την ευρωπαϊκή αγορά

Το 2014, η Nissan λάνσαρε το e-NV200, την ηλεκτρική έκδοση του κόμπακτ βαν της, στο οποίο αργότερα προστέθηκε το επιβατικό e-NV200 Evalia που προέρχεται από βαν. Αυτά τα δύο μοντέλα έχουν αντικατασταθεί πλέον από το Townstar EV που βασίζεται στο τελευταίο Renault Kangoo. Το 2022, η ιαπωνική εταιρεία λανσάρισε (με σημαντική καθυστέρηση είναι η αλήθεια) το crossover Ariya, επίσης 100% ηλεκτρικό.

Nissan

Σχεδόν το ένα τρίτο αυτού του εκατομμυρίου EV, οι 320.000 μονάδες πουλήθηκαν από τη Nissan στην Ευρώπη, ακολουθούμενη από την Κίνα και την Ιαπωνία με 230.000 πωλήσεις η καθεμία τους. 

Τα υπόλοιπα ηλεκτρικά Nissan κατευθύνθηκαν στη Βόρεια Αμερική (210.000) και σε άλλες περιοχές (10.000). 

Nissan

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι το 2030, ο Ιάπωνας κατασκευαστής σχεδιάζει να λανσάρει 19 νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δύο από τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί για την ευρωπαϊκή αγορά: Ένα νέο crossover του οποίου ο πρόδρομος είναι το πρωτότυπο Chill-Out και ένα κόμπακτ μοντέλο που θα είναι το βασικό μοντέλο της ηλεκτρικής γκάμας της Nissan.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube