Nissan: Νέος CEO ο Makoto Uchida

Nissan: Νέος CEO ο Makoto Uchida

Τον επικεφαλής της μονάδας της Κίνας, Makoto Uchida, όρισε ως νέο CEO η αυτοκινητοβιομηχανία.

Τον επικεφαλής της μονάδας της Κίνας, Makoto Uchida, όρισε ως νέο CEO η αυτοκινητοβιομηχανία. Η απόφαση ελήφθη μετά από μια διαδικασία επιλογής που διήρκεσε έναν μήνα.

Ο Uchida ήταν ένας από τους κορυφαίους υποψήφιους λόγω της εμπειρίας του στην ηγεσία μιας από τις πιο σημαντικές υπεράκτιες αγορές της Nissan, επισήμαναν ανώνυμες πηγές, προσκείμενες στον τρόπο σκέψης του διοικητικού συμβουλίου.

Ο διορισμός θα πραγματοποιηθεί το αργότερο την 1η Ιανουαρίου 2020, δήλωσε η Nissan σε ανακοίνωσή της.

Ο Uchida θα πάρει το τιμόνι από τον Yasuhiro Yamauchi, ο οποίος έχει υπηρετήσει ως προσωρινός πρόεδρος από τότε που ο Saikawa παραιτήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ο Uchida φέρνει την αίσθηση σταθερότητας και εμπειρίας, καθώς η Nissan αγωνίζεται να επιστρέψει στα κέρδη, να αποκαταστήσει τις τεταμένες σχέσεις με τη Renault και να ανακάμψει από τη νομική διαμάχη για τον Ghosn.

Ο Uchida εντάχθηκε στο Nissan το 2003. Οι προηγούμενοι ρόλοι του περιλαμβάνουν τον επικεφαλής της κοινής αγοράς Renault-Nissan και διευθυντή της Renault Samsung Motors στην Κορέα.

Η Nissan είπε επίσης ότι ο Ashwani Gupta, πρώην διευθυντής Nissan και Renault, ο οποίος είναι επί του παρόντος ο COO του τρίτου εταίρου της συμμαχίας Mitsubishi Motors, θα είναι ο νέος COO της Nissan.

Οι διευθυντές της Nissan, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Renault, ψήφισαν την Τρίτη ομόφωνα υπέρ των δύο στελεχών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube