Το Nissan LEAF έφτασε τις 500.000 μονάδες [video]

Το Nissan LEAF έφτασε τις 500.000 μονάδες [video]

Το 500.000ο LEAF παραδόθηκε στον Νορβηγό ιδιοκτήτη του την Παγκόσμια Ημέρα EV.

H φετινή Παγκόσμια Ημέρα EV είχε ξεχωριστό χαρακτήρα για τη Nissan, καθώς σηματοδότησε την παραγωγή του 500.000ού LEAF, του πρώτου παγκοσμίως αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μαζικής παραγωγής. 

Το αυτοκίνητο βγήκε από το εργοστάσιο της Nissan,  στο Sunderland  της Αγγλίας, σχεδόν μια δεκαετία μετά την πρώτη πώληση του μοντέλου.  Από τότε, το εργοστάσιο έχει κατασκευάσει περισσότερα από 175.000 LEAF. 

Το Nissan LEAF έχει κερδίσει βραβεία σε όλο τον κόσμο, όπως το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς του 2011, το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς του 2011 και το Αυτοκίνητο της Χρονιάς της Ιαπωνίας  το 2011 και το 2012. Το πιο σημαντικό, το αυτοκίνητο έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατοντάδων χιλιάδων πελατών. 

Όσο για το 500.000ό LEAF, αυτό  βρήκε τον τυχερό  ιδιοκτήτη του, την  Maria Jansen, στη Νορβηγία. «Ο σύζυγός μου και εγώ επιλέξαμε να αγοράσουμε ένα Nissan LEAF το 2018 και το λατρέψαμε», είπε η Jansen. «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που γινόμαστε οι υπερήφανοι ιδιοκτήτες του 500.000ού Nissan LEAF. Αυτό το αυτοκίνητο ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες μας με μεγάλη αυτονομία και βελτιωμένες τεχνολογίες».

Το LEAF προσφέρει σε οδηγό και επιβαίνοντες  προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας και άνεσης. Σε αυτές περιλαμβάνεται και το βραβευμένο ProPILOT,  ένα σύστημα "hands-on, eyes-on" που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να σταματήσει, να επανεκκινήσει και να παραμείνει στο κέντρο της λωρίδας του, όπως  και η τεχνολογία του e-Pedal για οδήγηση με ένα πεντάλ.

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube