Nissan GT-R: Το ταχύτερο Camera Car στον κόσμο [video]

Nissan GT-R: Το ταχύτερο Camera Car στον κόσμο [video]

Ο καλύτερος τρόπος για να βιντεοσκοπήσεις ένα Nissan GT-R Nismo είναι ένα δεύτερο GT-R!

Η Nissan, προκειμένου να βιντεοσκοπήσει στην πίστα το GT-R Nismo, επέλεξε ίσως το ταχύτερο Camera Car του κόσμου το οποίο βασίζεται σε ένα GT-R!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανανεωμένο Nissan GT-R Nismo

Ιδιοκτήτης του Camera Car και υπεύθυνος για να ενσωματώσει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό είναι ο οδηγός Mauro Calo με μεγάλη εμπειρία σε ταινίες δράσεις και εκπομπές αυτοκινήτου.

Συνήθως, το ρόλο του Camera Car παίρνουν εκδόσεις επιδόσεων πολυτελών SUV (Porsche Cayenne, Mercedes-AMG GLE, BMW X5 κ.α.), όμως ο Calo επέλεξε το GT-R χάρη στις επιδόσεις του και το εξαιρετικό κράτημα που του προσφέρει η τετρακίνηση και το χαμηλό κέντρο βάρους. Παράλληλα, το μοντέλο έχει 4 θέσεις στο εσωτερικό, οπότε χωρά όλο το προσωπικό που απαιτείται για το γύρισμα (οδηγός, σκηνοθέτης ειδικός για την εστίαση της κάμερας κτλ). Βέβαια είναι αλήθεια, πως οι πίσω επιβάτες θα μείνουν λίγο παραπονεμένοι από το διαθέσιμο χώρο για τα πόδια και το κεφάλι, όμως είμαστε σίγουροι πως ο ήχος από τον twin-turbo V8 3,8 λίτρων θα τους αποζημιώσει.

Πάνω στο πλαίσιο του ειδικά διαμορφωμένου GT-R έχουν ενσωματωθεί σωληνωτές κατασκευές οι οποίες αποτελούν τη βάση για το βραχίονα που κουβαλά την κάμερα. Επιπλέον υπάρχουν βάσεις για Go-Pro περιμετρικά του οχήματος, ενώ η βασική κάμερα μπορεί να τοποθετηθεί είτε στο εμπρός είτε στο πίσω μέρος με την αλλαγή αυτή να απαιτεί 20 λεπτά. Η απόχρωση matte black επιλέχθηκε για το αμάξωμα του GT-R έτσι ώστε να μην αντανακλά φως στον πρωταγωνιστή του γυρίσματος - που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το λευκό GT-R Nismo.

Σύμφωνα με τον Mauro Calo, το κράτημα και οι επιδόσεις του GT-R δεν έχουν επηρεαστεί σημαντικά από όλο αυτό το επιπλέον βάρος, ενώ επιμένει πως δεν υπάρχει άλλο αυτοκίνητο στην αγορά που να καλύπτει τόσο καλά τις προδιαγραφές για το συγκεκριμένο ρόλο. Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε η Nissan με το GT-R εν δράσει στην πίστα που βρίσκεται στο Lausitzring της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube