Νέο σκάνδαλο παράτυπων μετρήσεων από την VW;

Νέο σκάνδαλο παράτυπων μετρήσεων από την VW;

Λες και τα 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα που αφορά το dieselgate δεν είναι αρκετά, η VW φέρεται να εμπλέκεται σε νέο σκάνδαλο στη Ν. Κορέα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται κρατικούς αξιωματούχους, η VW φέρεται να εμπλέκεται σε μια υπόθεση πειραγμένων μετρήσεων εκπομπών ρύπων και θορύβου στη Ν. Κορεά.

Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για 37 ύποπτες μετρήσεις που αφορούν ρύπους και 26 που αφορούν θόρυβο, για αυτοκίνητα που έχουν πουληθεί στην αγορά της Ν. Κορέας από το 2010 ως και σήμερα.  Πρόκειται για τα έγραφα που υποβάλλει η εταιρεία στο κράτος, βάσει των οποίων εκδίδεται η έγκριση τύπου και γίνεται η εισαγωγή. Μεταξύ των οχημάτωνν που έχουν τις ανακριβείς μετρήσεις είναι το Audi RS7.

Η περίπτωση εδώ είναι κάπως διαφορετική σε σχέση με το dieselgate. Τα αυτοκίνητα δεν έφεραν συσκευές παραποίησης των αποτελεσμάτων των μετρήσεων. Οι τιμές στα έγγραφα φέρεται να είναι εξ’ αρχής, σκοπίμως, λανθασμένα δηλωμένες.

Οι Αρχές της χώρας σκόνταψαν τυχαία στην υπόθεση όταν έκαναν έρευνα στα γραφεία της Volkswagen στη Ν. Κορέα σχετικά με το dieselgate. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αξιωματούχοι θα επισκεφθούν τα κορυφαία στελέχη της VW στη Ν. Κορέα από αύριο, 13 Ιουνίου, και θα ζητήσουν εξηγήσεις. Έτσι κι αλλιώς, το κράτος είχε δηλώσει την πρόθεσή του να κινηθεί νομικά κατά της VW για τις συνέπειες του σκανδάλου χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων στους κινητήρες TDI.

Για το αν τα αυτοκίνητά της συμμορφώνονται πλήρως με την ισχύουσα νομοθεσία που αφορά στις εκπομπές ρύπων ελέγχεται στη Ν. Κορέα και η Nissan. Οι Αρχές της χώρας έχουν αποφασίσει να ελέγξουν αρκετά αυτοκίνητα διαφόρων κατασκευαστών για να διαπιστώσουν αν υπήρχαν και άλλοι που ακολουθούσαν την ίδια πρακτική με την VW.

Πηγή Autoevolution.com, Bloomberg

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube