Αγωγή στη Volkswagen για κλοπή τεχνολογίας

Αγωγή στη Volkswagen για κλοπή τεχνολογίας

Η Volkswagen ερευνάται από τις αμερικανικές αρχές, κατόπιν αγωγής της εταιρείας Paice για κλοπή υβριδικής τεχνολογίας.

Η Volkswagen ερευνάται από την αμερικανική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (International Trade Commission -ITC) για πιθανή παραβίαση της αποκλειστικότητας στα υβριδικές ευρεσιτεχνίες που έχουν κατατεθεί από την εταιρεία Paice που εδρεύει στη Βαλτιμόρη.

Η Paice που αδειοδοτεί την Toyota και τις Hyundai/Kia να χρησιμοποιούν την υβριδική τεχνολογίας της, συνεργαζόταν και με τη Volkswagen από το 2001 μέχρι το 2004, αποκαλύπτοντάς πατέντες της υβριδική τεχνολογία της στους μηχανικούς της γερμανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με ό,τι επικαλείται η Paice, με το που έμαθε ότι χρειαζόταν από την αμερικανική εταιρεία, η VW διέκοψε τη συνεργασία, αλλά συνέχισε να κάνει χρήση κάποιων αλγορίθμων και μοντέλων στους υπολογιστές. Η Paice χρειάζεται μια εντολή της ITC με την οποία θα μπορούσε να μπλοκάρει κάθε εισαγωγή και πώληση υβριδικών αυτοκινήτων των Volkswagen, Audi και Porsche στις ΗΠΑ.

Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ισχυρό πλήγμα για το Group Volkswagen που έχει ήδη στραφεί στρατηγικά στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της ύστερα από το dieselgate.

Οι δικηγόροι της Volkswagen έχουν ήδη περιγράψει τη αγωγή ως «αδύναμη» και είπαν ότι η επιδίωξη αυτή αντίκειται στο δημόσιο συμφέρον.

[Πηγή Automotive News]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube