Νέο ρεκόρ στο Nürburgring από τη Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door [on-board video]

Νέο ρεκόρ στο Nürburgring από τη Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door [on-board video]

H Mercedes πάντως ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για ρεκόρ «κανονικών τετραθέσιων» μοντέλων παραγωγής, κάνοντας υπαινιγμό για την Jaguar…

H Mercedes-AMG έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα video που δείχνει την GT 63 S 4-Door Coupé να γυρίζει την πίστα Nordschleife σε 7’ 25” 41. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός χρόνος για οποιοδήποτε αυτοκίνητο, πολλώ μάλλον για ένα μοντέλο παραγωγής με 4 πόρτες και χώρο για 4 ενήλικους επιβάτες. 

Δεν αποτελεί όμως νέο ρεκόρ για 4θυρα αυτοκίνητα. Κι αυτό, διότι η Jaguar XE SV Project 8 έχει γυρίσει την πίστα των 20,6 km σε 7’ 21” 23, δηλαδή 4” 18/100 πιο γρήγορα από τη Mercedes. Οπότε;

Στο σχόλιο του video, η Mercedes σημειώνει ότι η GT 63 S είναι «το ταχύτερο “fully-fledged” [ολοκληρωμένο, κανονικό] τετραθέσιο αυτοκίνητο παραγωγής που κατέκτησε ποτέ τη θρυλική Nürburgring Nordschleife». Και ο χαρακτηρισμός “fully-fledged” είναι το κλειδί, αφού η Jaguar XE SV Project 8 είναι ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής, που θα παραχθεί σε μόνο 300 κομμάτια, ενώ η Mercedes-AMG θα φτιάξει τόσες GT 4-Door όσες ζητήσει η αγορά. Επιπλέον, η Jaguar πέτυχε το ρεκόρ στην έκδοση Track Package, που δεν έχει πίσω κάθισμα αφού τη θέση του παίρνει το ρολ-κέιτζ ασφαλείας. Και η έκδοση αυτή, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της ίδιας της Jaguar, είναι ελαφρύτερη. 

Mercedes-AMG GT 4-Door σε πίστα

Το αν επιτεύχθηκε, λοιπόν, νέο ρεκόρ, είναι θέμα ερμηνείας και εξαρτάται από τα ψιλά γράμματα. Πράγμα που δείχνει ότι τα ρεκόρ στο ’Ring πρέπει να αντιμετωπίζονται με κάποια επιφύλαξη.

[Video: Mercedes-AMG]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube