Νέο ηλεκτρικό ποδήλατο από την Ducati [video]

Νέο ηλεκτρικό ποδήλατο από την Ducati [video]

Σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία Thok, η Ducati παρουσίασε πρόσφατα ένα ηλεκτρικό MTB υψηλών προδιαγραφών.

To MIG-RR είναι προϊόν συνεργασίας της Ducati με την -επίσης ιταλική- εταιρεία ποδηλάτων Thok, που έχει μεγάλη πείρα στα ηλεκτρικά ποδήλατα.

Πρόκειται για ένα μοντέλο φιλοσοφίας
Enduro, δηλαδή με πολύ στιβαρή δομή, μεγάλη διαδρομή στην ανάρτηση και τη ματιά του στις γρήγορες καταβάσεις σε δύσκολα τερέν.

Ducati MIG-RR

Την αισθητική του έχει επιμεληθεί μια ακόμα συνεργασία, αυτή τη φορά μεταξύ του
Ducati Design Center και του Aldo Drudi, του ανθρώπου που σχεδιάζει τα κράνη του Valentino Rossi (και άλλων αναβατών).

Από πλευράς τεχνολογίας, το
MIG-RR χρησιμοποιεί αλουμινένιο πλαίσιο (6061 T4 T6), με σωλήνες hydroformed μεταβλητού πάχους, εκ των οποίων ο κάτω φιλοξενεί τη μπαταρία, προκειμένου το κέντρο βάρους να είναι χαμηλά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η τεχνογνωσία της McLaren στην υπηρεσία των ποδηλάτων Specialized

Η διαδρομή είναι 170
mm εμπρός και 160 mm πίσω, με πιρούνι FOX 36 Kashima Factory Series Float FIT4 και πίσω αμορτισέρ FOX DPX2 Kashima Factory Series. Το τελευταίο συνεργάζεται με το μοχλικό σύστημα TPS (Thok Progressive System) Horst Link, που υπόσχεται βέλτιση απόδοση στο πεταλάρισμα.

Ένα από τα πλέον αξιοπρόσεκτα σημεία του ποδηλάτου, είναι ότι ο εμπρός τροχός είναι 29” ενώ ο πίσω 27,5”, αμφότεροι με ζάντες
Mavic Ε-ΧΑ Drifter. Η λογική πίσω από αυτή την επιλογή υποστηρίζει τη σταθερότητα και την άνετη διαχείριση του κακοτράχαλου δρόμου, αλλά και την πιο εύκολη ανάβαση στις ανηφόρες.

Ducati MIG-RR

Τη μετάδοση αποτελεί ένα σετ 1
x11 της σειράς XT από τη Shimano, με κασέτα 11x46. Της ίδιας εταιρείας αλλά της σειράς Saint, είναι και τα υδραυλικά δισκόφρενα που έχουν τετραπίστονες δαγκάνες.

Από τη
Shimano έρχεται και το πακέτο E8000 που αφορά στο ηλεκτρικό σύστημα. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 504 Wh, ενώ ο κινητήρας που ζυγίζει 2,8 kg αποδίδει 250 Watt και 70 Nm ροπή για να υποβοηθά τον αναβάτη. Η υποβοήθηση έχει τις επιλογές Eco, Trail και Boost, καθώς και την λειτουργία Power-walk. Στις Trail και Boost μάλιστα, η έντασή της ρυθμίζεται σε τρία επίπεδα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η μπαταρία είναι αποσπώμενη για να φορτίζει παντού (ακόμα και στο σπίτι), ενώ σύμφωνα με την
Ducati, η σύνδεσή της στο ποδήλατο χρησιμοποιεί στοιχεία εμπνευσμένα από το μηχανισμό του φέρινγκ της Desmosedici που πρωταγωνιστεί στο Moto GP.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Mercedes-AMG GT R πηγή έμπνευσης για ένα ποδήλατο

Δύο ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι το πτυσσόμενο παλουκόσελο
Turbine της Race Face, καθώς και το κάρμπον τιμόνι για μείωση του βάρους και υψηλή ακαμψία. Σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο πάντως το βάρος δεν μπορεί να είναι χαμηλό, γι’ αυτό και το MIG-RR ζυγίζει 22,5 kg, για τον Medium σκελετό χωρίς τα πετάλια. Αν σας φαίνεται βαρύ μην ανησυχείτε: Αφενός δεν είναι για τα δεδομένα των αλουμινένιων ηλεκτρικών MTB, αφετέρου η μπαταρία κάνει τις ανηφόρες παιχνίδι και οι αναρτήσεις είναι κορυφαίες.

Μάλλον μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως όταν ανοίξουν οι παραγγελίες, τον Ιανουάριο δηλαδή (την άνοιξη οι πρώτες παραδόσεις), θα κοστίζει €6.250.

[Πηγή:
Ducati]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube