Η Mercedes-AMG GT R, πηγή έμπνευσης για ένα ποδήλατο

Η Mercedes-AMG GT R, πηγή έμπνευσης για ένα ποδήλατο

Η εταιρεία ποδηλάτων Rotwild παρουσίασε μια ειδική έκδοση του ποδηλάτου δρόμου της, με την ονομασία «Beast of the Green Hell».

Για όσους θέλουν στο γκαράζ τους ένα ποδήλατο που να ταιριάζει γάντι με την Mercedes-AMG GT R τους, επιτέλους βρέθηκε η λύση.

Η γερμανική εταιρεία ποδηλάτων Rotwild λοιπόν παρουσίασε μια συλλεκτική έκδοση του ποδηλάτου R.S2 ως φόρο τιμής στην Mercedes-AMG GT R, την οποία ονόμασε «Beast of Green Hell» και την έβαψε με ένα συνδυασμό μαύρου ματ και του πράσινου χρώματος της GT R.

Πρόκειται για ένα αγωνιστικό ποδήλατο δρόμου στο οποίο αντικατοπτρίζεται η κορυφαία τεχνολογία κατασκευής που έχει η Mercedes-AMG, αφού αντίστοιχα προηγμένο είναι και το εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακόνημα R.S2.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε την Mercedes-AMG GT C Roadster [video]

Και όταν λέμε ολόκληρο δεν εννοούμε μόνο το χειροποίητο πλαίσιο, αλλά επίσης τους τροχούς, το πιρούνι, το παλουκόσελο, το λαιμό και το τιμόνι. Η μετάδοση και τα υδραυλικά δισκόφρενα, ανήκουν στην κορυφαία σειρά της ιαπωνικής εταιρείας Shimano, Dura Ace R9100 και ολοκληρώνουν τις προδιαγραφές του ποδηλάτου.

Το βάρος της συγκεκριμένης έκδοσης δεν ανακοινώνεται, αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι το «απλό» R.S2 που έχει υποδεέστερα, άρα και βαρύτερα περιφερειακά εξαρτήματα, ζυγίζει 7,6 kg.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test ride: BMW Cruise e-Bike

Το R.S2 έχει εξελιχθεί με σκοπό να είναι εξαιρετικά άμεσο, σπορ και αποδοτικό για τον αναβάτη του, παράλληλα όμως να μην τον κουράζει στις μεγάλες διαδρομές. Ακριβώς ό,τι και η Mercedes-AMG GT R δηλαδή, κι αυτήν ακριβώς τη σχέση θέλουν να τονίσουν οι δύο εταιρείες.

Προφανώς, ένα τέτοιο ποδήλατο δε θα μπορούσε να είναι προσιτό, ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για μια ειδική και συλλεκτική έκδοση που θα φτιαχτεί σε μόλις 50 κομμάτια. Κάθε ένα από αυτά θα πουληθεί σε τιμή που ξεκινάει από τα €7.100, δηλαδή περίπου €3.100 ακριβότερα από το ποδήλατο που αποτέλεσε τη βάση του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ένα επετειακό ποδήλατο της Specialized, για τα 50 χρόνια της McLaren στα Grand Prix

Να προσθέσουμε επίσης πως δε μιλάμε για την πρώτη φορά που η Mercedes-AMG συνεργάζεται με την Rotwild, αφού από το 2015 υπάρχει το hardtail mountain GT S ενώ το πρώτο μοντέλο της συνεργασίας ήταν το R.X45 AMG, ένα full suspension mountain που είχε παρουσιαστεί το 2013.

[Πηγή: Mercedes-AMG]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube