Νέα ονοματολογία από τη Citroën;

Νέα ονοματολογία από τη Citroën;

Μια νέα αναφορά σημειώνει ότι η Citroën βρίσκεται σε διεργασία αναζήτησης νέα ονοματολογίας για τα μοντέλα της.

Η σημερινή διαδικασία ονοματοδοσίας της Citroën υπακούει σε ένα αρκετά κατανοητό κώδικα, καθώς όλα τα επιβατικά αυτοκίνητά της χρησιμοποιούν το γράμμα «C», ακολουθούμενο από ένα νούμερο.

Ανάλογα δε με τον τύπο του αμαξώματος υπάρχει ένας επιπλέον προσδιορισμός, αυθύπαρκτος ή προσδιοριστικός. Π.χ. «Picasso» για τα MPV και «Aircross» για τα crossover. Υπάρχουν φυσικά και οι εξαιρέσεις, καθώς η Citroën χρησιμοποιεί ονόματα όπως C-Zero και C-Elysée ή στα ελαφρά επαγγελματικά της το «Berlingo», το «Nemo» και το «Jumpy» που ακολουθείται από την ονομασία «Multispace».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της γαλλικής εταιρείας Linda Jackson δρομολόγησε μια μελέτη για να αναλύσει την πιθανότητα νέας ονοματοδοσίας για τη μάρκα που θα μπορούσε να αναδείξει σαφέστερα τη διαφορετικότητα κάθε μοντέλου.

Επιπλέον, ο αναθεωρημένος κώδικας ονοματοδοσίας θα μπορούσε να ξεχωρίσει με τη σειρά του επίσης σαφέστερα τα μοντέλα της Citroën από αυτά της DS, που πλέον διαδραματίζει «αυτόνομη» πορεία στην αγορά

Eκπρόσωπος της DS Citroën επιβεβαίωσε ότι στην εταιρεία αναλύουν τις προοπτικές νέων ονομάτων, αλλά σημείωσε ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να εξάγουν συμπεράσματα, πόσω μάλλον για να δώσουν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το θέμα. Σύμφωνα με τον Ian Fletcher, αναλυτή της IHS Automotive, η Citroën πιθανότητα θα κρατήσει τα ονόματα «Picasso» και «Cactus», εάν ακολουθήσει νέο κώδικα ονοματοδοσίας.

[Πηγή europe.autonews.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube