Νέα μόδα στις ΗΠΑ, όπου κλέφτες έχουν ρημάξει τους οικιακούς φορτιστές

Νέα μόδα στις ΗΠΑ, όπου κλέφτες έχουν ρημάξει τους οικιακούς φορτιστές

Στο στόχαστρο ακόμη και δημόσιοι φορτιστές που κάνουν... φτερά μέσα στη νύχτα. 

Ένας τεράστιος πονοκέφαλος έχει προκύψει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ολόκληρες συμμορίες έχουν βάλει στο στόχαστρο οικιακούς φορτιστές, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι σε ιδιωτικούς χώρους. Οι ιδιοκτήτες τους ξυπνούν και βλέπουν τον τοίχο άδειο και τα χρήματα που πλήρωσαν για την εγκατάσταση του wallbox να έχουν κάνει... φτερά! 

Στο φαινόμενο αναφέρονται όλο και πιο συχνά πλέον τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία σημειώνουν πως αρχικά το φαινόμενο είχε να κάνει με ηλιακά πάνελ. Στη συνέχεια και με την επέκταση της ηλεκτροκίνησης, οι κλέφτες βρήκαν νέο πεδίο δράσης, βάζοντας στο στόχαστρο τους οικιακούς φορτιστές. Ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά κατά τα οποία και ολόκληροι δημόσιοι φορτιστές έχουν κάνει φτερά. 

Κίνητρο των κλεφτών οι μεγάλες ποσότητες χαλκού και άλλων πολύτιμων μετάλλων που έχουν οι καλωδιώσεις των φορτιστών, που στη συνέχεια πωλούνται στη μαύρη αγορά. 

Όπως σημειώνεται, εάν οι αρχές δεν λάβουν άμεσα μέτρα το φαινόμενο προβλέπεται να αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο, με τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων να βλέπουν τα αυτοκίνητά τους να ακινητοποιούνται στο σπίτι ή να ξεμένουν στη μέση ενός ταξιδιού, καθώς ο φορτιστής στον οποίο είχαν «ποντάρει» στον αυτοκινητόδρομο μπορεί και να μην υπάρχει.

Αναφορές για αντίστοιχες κλοπές έχουν κάνει δειλά την εμφάνισή τους και σε μεγάλες πόλεις της Αγγλίας, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ανάλογα φαινόμενα στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube