Να τι σημαίνει «περνάω από παντού»! [video]

Να τι σημαίνει «περνάω από παντού»! [video]

Οδηγημένο σωστά, αυτό το ακραίο Toyota Hilux πραγματικά δεν σταματάει πουθενά.

Δεν υπάρχει πιο ακραία μορφή κίνησης εκτός δρόμου από αυτό που οι Αμερικανοί ονομάζουν “rock crawling”.

Κυριολεκτικά σημαίνει να σέρνεσαι αργά πάνω σε βράχια – κι αυτό ακριβώς κάνεις. Όμως μιλάμε για βράχια που ο οδηγός ακόμα και του πιο ικανού νορμάλ 4x4 ούτε καν θα σκεφτεί να περάσει.

Για το άθλημα αυτό χρειάζονται ειδικά φτιαγμένα τετρακίνητα, ψηλωμένα στο Θεό, με τεράστιες διαδρομές ανάρτησης, ειδικά αμορτισέρ, διαφορικά που να κλειδώνουν, κινητήρα με ροπή από χαμηλά, εξαιρετικά κοντές βοηθητικές σχέσεις, τεράστια off-road λάστιχα και βέβαια μέτρα προστασίας με ρολ-κέιτζ, ποδιές και μπάρες στα μαρσπιέ.

Στο συγκεκριμένο Toyota Hilux –που είναι το παλιό, το άθραυστο, με τους άκαμπτους άξονες και τα φύλλα σούστας– βλέπουμε ότι έχουν επίσης κόψει τις πόρτες για καλύτερη ορατότητα κι έχουν βγάλει εντελώς τους πίσω θόλους για να μη βρίσκουν πάνω τους οι τροχοί!
 
Στο video ο οδηγός καταφέρνει και βγαίνει από μια αδιάβατη τρύπα, βρίσκοντας πρόσφυση και σώζοντας την τούμπα δύο φορές την τελευταία στιγμή. Η διαδρομή αυτή στο Penrose του Colorado λέγεται ότι είναι από τις πιο δύσκολες που υπάρχουν, αλλά παρά τα ακροβατικά, βλέπουμε την κοπέλα συνοδηγό να δείχνει απίστευτα ψύχραιμη, ακόμα κι όταν το αυτοκίνητο γέρνει τόσο που φεύγουν μπουκάλια από το παράθυρο!

[Πηγή: ViralHog]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube