Μπορεί ένα ηλεκτρικό muscle car να παράγει ασύλληπτο ήχο; [video]

Μπορεί ένα ηλεκτρικό muscle car να παράγει ασύλληπτο ήχο; [video]

Σε μια προσπάθεια κατευνασμού των πιστών της φίλων από τη σταδιακή απόσυρση των V8 κινητήρων, η Dodge υπόσχεται ότι το ηλεκτρικό της muscle car θα παράγει ασύλληπτο ήχο!

Dodge

Ο όμιλος Stellantis παρουσίασε την στρατηγική «Dare Forward 2030» στην οποία ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2030 το 100% των πωλήσεων του στην Ευρώπη και το 50% των πωλήσεων του στις Η.Π.Α. θα αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. 

Ένα από αυτά τα μοντέλα θα είναι και το πρώτο ηλεκτρικό muscle car από την Dodge. Η τελευταία, θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής που θα τολμήσει να κατασκευάσει ένα μοντέλο της θρυλικής κατηγορίας χωρίς θερμικό μοτέρ. Το μοντέλο αυτό αναμένεται να παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μορφή αργότερα μέσα στο 2022, με την έκδοση παραγωγής του να κυκλοφορεί στην αγορά το 2024.

Dodge

Μέχρι στιγμής, η Dodge δεν έχει δημοσιεύσει περισσότερες πληροφορίες γύρω από το μοντέλο. Ωστόσο, λίγο πριν προχωρήσει στην ανακοίνωση της στρατηγικής «Dare Forward 2030», ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares, ανέφερε ότι το ηλεκτρικό muscle car θα παράγει έναν ασύλληπτο ήχο που θα σοκάρει το κοινό, προσθέτοντας ότι «το musle car με μηδενικούς ρύπους θα συνάδει με τις επιδόσεις και τον χαρακτήρα της Dodge».

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν οι μηχανικοί της Dodge θα μπορέσουν να βρουν το αντικατάστατο ή έστω να πλησιάσουν τον χαρακτήρα των V8 μοτέρ oι οποίοι αποτελούν κύριο συστατικό της συνταγής των muscle car.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube