Μπέρδεψε το φρένο με το γκάζι και λίγο έλλειψε να στείλει το Tesla για μπάνιο!

Μπέρδεψε το φρένο με το γκάζι και λίγο έλλειψε να στείλει το Tesla για μπάνιο!

Όπως έχουν καταγράψει έρευνες, στις ΗΠΑ συμβαίνουν κάθε χρόνο περίπου 16.000 ατυχήματα από οδηγούς που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το πεντάλ του φρένου από του γκαζιού!

Ο οδηγός ενός λευκού Tesla Model 3 έφτασε σε απόσταση λίγων μέτρων από μια μεγαλειώδη βουτιά στο λιμάνι Dana Point της Καλιφόρνια.

Η αστυνομία της κομητείας Orange ενημέρωσε μέσα από τα social media ότι ο οδηγός του Model 3 μπέρδεψε το φρένο με το γκάζι. Με δεδομένη τη μεγάλη επιτάχυνση του Tesla, ο οδηγός του δεν πρόλαβε να αντιδράσει και όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, βρέθηκε να κρέμεται στα βράχια του λιμανιού! 

Δεν υπάρχουν άλλες φωτογραφίες ή αναφορές που να δείχνουν πόση ακριβώς ζημιά υπέστη το Tesla, αλλά είναι βέβαιο ότι το μπροστινό μέρος έχει υποστεί σημαντικές ζημιές όπως επίσης και όλο το κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Πολύ πιθανό μάλιστα είναι να έχει καταστραφεί μαζί με το πάτωμα και η μπαταρία του αυτοκινήτου. 

Όπως και να 'χει, η επισκευή (σ.σ.: αν είναι εφικτή) θα είναι... εξόχως δαπανηρή, όπως έχουμε δει στο παρελθόν και από άλλα αυτοκίνητα της Tesla που είχαν ανάλογης έκτασης ατύχημα! 

 

 

Ωστόσο, αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι τα στοιχεία που με την ευκαιρία του συγκεκριμένου ατυχήματος ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αφορούν τα τροχαία που οφείλονται στη λάθος χρήση των πεντάλ από τους οδηγούς. 

Στις ΗΠΑ, λοιπόν, καταγράφονται ετησίως περισσότερα από 16.000 ατυχήματα (σ.σ.: ελαφρά ή και πιο σοβαρά) με υπαίτιους οδηγούς που μπέρδεψαν το φρένο με το γκάζι! Ακούγεται εξωφρενικό, αλλά τα στοιχεία προέρχονται από την Εθνική Διοίκηση Οδικής Ασφάλειας και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Ενδιαφέρον θα ήταν να είχαμε κάποια στιγμή ανάλογα στοιχεία και για την Ελλάδα...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube