Μοντέλα της Lotus θα παράγονται σε νέο εργοστάσιο της Geely στην Κίνα

Μοντέλα της Lotus θα παράγονται σε νέο εργοστάσιο της Geely στην Κίνα

Με στόχο την αύξηση των πωλήσεων και την επέκταση της γκάμας στην κατηγορία των πολυτελών SUV επιδόσεων

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κινεζική Geely που έχει τον οικονομικό έλεγχο της Lotus, σκοπεύει να μεταφέρει μέρος της παραγωγής της βρετανικής φίρμας σε ένα νέο εργοστάσιο στην Κίνα.

Έγγραφα της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών, αποκαλύπτουν πως η Geely θα επενδύσει $1,3 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή νέου εργοστασίου στην πόλη Wuhan, με δυνατότητα παραγωγής 150.000 αυτοκινήτων το χρόνο και άδεια για παραγωγή ηλεκτροκίνητων, υβριδικών και αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Μια ακόμη ισχυρή ένδειξη για το νέο εγχείρημα είναι το ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της Geely υπάρχουν αγγελίες για τουλάχιστον 20 θέσεις εργασίας για το Lotus project στη Wuhan.

Όπως ανακοίνωσαν από κοινού η Geely και η Lotus, το εργοστάσιο στο Norfolk της Αγγλίας θα παραμείνει ανοικτό αφού περιλαμβάνεται στο πλάνο του ομίλου για αύξηση των πωλήσεων της Lotus σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Geely, που μεταξύ άλλων έχει μερίδιο στη γερμανική Daimler και τον πλήρη έλεγχο της σουηδικής Volvo, έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για την Lotus την οποία θα χρησιμοποιήσει για να βελτιώσει την εικόνα της. Το 2018, η Lotus πούλησε μόλις 1.620 αυτοκίνητα από τις σειρές Elise, Exige και Evora, όμως αυτό αναμένεται να αλλάξει στο μέλλον με την επέκταση της γκάμας και την παρουσίαση ενός πολυτελούς SUV επιδόσεων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube