Μοναδικές Aston Martin από το τμήμα Q

Μοναδικές Aston Martin από το τμήμα Q

Η Aston Martin δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να φτιάξουν ένα αυτοκίνητο όπως ακριβώς το ονειρεύονται, από το μηδέν, μέσα από την υπηρεσία Commission.

Ακολουθώντας το πρότυπο του τμήματος Special Projects της Ferrari, που φτιάχνει μοναδικά αυτοκίνητα για τους καλύτερους πελάτες της ιταλική φίρμας, η Aston Martin λανσάρει τη δική της αντίστοιχη υπηρεσία.

Το τμήμα Q by Aston Martin υπάρχει ήδη από 2012, και φροντίζει για την ικανοποίηση απαιτήσεων των πελατών της φίρμας που δεν μπορούν να καλυφθούν από τη συμβατική γραμμή παραγωγής. Μέχρι σήμερα προσέφερε ιδιαίτερες επιλογές στο χρώμα του αμαξώματος και τις επενδύσεις της καμπίνας, ακριβά και σπάνια υλικά για οποιοδήποτε μη δομικό μέρος του αυτοκινήτου κ.λπ. Πλέον, αυτή η υπηρεσία ονομάζεται Q by Aston Martin – Collection και προστίθεται ένα νέο, πιο ενδιαφέρον παρακλάδι της, με την ονομασία Q by Aston Martin – Commission.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέες λεπτομέρειες για τη μοναδική Ferrari SP 275 RW

Το νέο τμήμα έχει σκοπό να συνεργάζεται με τους πελάτες που θέλουν να δημιουργήσουν ένα εντελώς δικό τους αυτοκίνητο. Είναι μια διαδικασία «που ξεκινάει με μια συζήτηση και καταλήγει σε ένα μοναδικό αυτοκίνητο», σύμφωνα με την Aston Martin. Μοναδικός περιορισμός είναι η φαντασία του πελάτη, αφού κάθε σχέδιο ξεκινάει από λευκό χαρτί. Ο διευθυντής του δημιουργικού τμήματος της Aston Martin, Marek Reichman, εξηγεί ότι πρόκειται για μια διαδικασία που δίνει διέξοδο στις δημιουργικές ανησυχίες του πελάτη, αντίστοιχη με τη δημιουργία ενός κοστουμιού σε ράφτη της Savile Row ή ενός πολυτελούς γιοτ.

Παραδείγματα τέτοιων μοναδικών αυτοκινήτων είναι το πρωτότυπο CC-100 που είχε φτιαχτεί το 2013, για τα 100 χρόνια της Aston Martin, αλλά και η ανοιχτή Vantage GT12 Roadster. Ουσιαστικά η Aston θέλει να κρατάει η ίδια ως πελάτες όσους θέλουν κάτι πιο ξεχωριστό από τα αυτοκίνητά της, αντί να τους αφήνει να απευθύνονται σε άλλους οίκους όπως εκείνος του Zagato, που είχε παρουσιάσει τις μοναδικές DB9 Coupe/DBS Spider Centennial και Virage Shooting Brake.



Το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας Q by Aston Martin – Commission θα γίνει στην προσεχή Έκθεση Γενεύης. Σε ιδανικό περιβάλλον, αφού στο περίπτερο της εταιρίας θα βρίσκεται μεταξύ άλλων το supercar AM-RB 001 και μια ξεχωριστή, μπλε DB11 που έχει δεχθεί τις περιποιήσεις του τμήματος Q by Aston Martin.

[Πηγή: Aston Martin]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube