Νέα Ferrari J50, ή αλλιώς 488 Targa Limited Edition [video]

Νέα Ferrari J50, ή αλλιώς 488 Targa Limited Edition [video]

Αυτή είναι μια ειδική έκδοση της 488 Spider με την οποία η Ferrari γιορτάζει τα 50 χρόνια παρουσίας στην Ιαπωνία.

Η Ferrari J50 βασίζεται στην 488 Spider και είναι μια έκδοση targa περιορισμένης παραγωγής με επετειακό χαρακτήρα.

Το τμήμα Ferrari Special Projects, κατά παραγγελία κάποιου απαιτητικού πελάτη, έχει κατά καιρούς δημιουργήσει διάφορα μοναδικά κομμάτια όπως η SP275 RW Competizione, η SP America, η SP FFX, η SP Arya, η F12 TRS, η 458 MM Speciale και η Superamerica 45. Όμως εδώ δεν μιλάμε για μία τέτοια περίπτωση. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δημιουργήθηκε από την Ferrari, για να γιορτάσει η μάρκα τα 50 χρόνια παρουσίας της στην ιαπωνική αγορά.

Αντί για την μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή της 488 η J50 έχει δύο πάνελ από ανθρακονήματα αφαιρούμενα με τα χέρια
, τα οποία φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένες έξυπνες υποδοχές πίσω από τα καθίσματα και όχι στον εμπρός χώρο αποσκευών όπως ας πούμε στην Lamborghini Aventador Roadster. Έτσι μπορείς να πας απροβλημάτιστος την εκδρομή σου με ανοιχτή την οροφή.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Ferrari 488 Spider [video]

Η πολύ χαρακτηριστική σχεδίαση του παρμπρίζ, που θυμίζει ζελατίνα κράνους, ένα στοιχείο για το οποίο το Κέντρο Σχεδιασμού Ferrari είναι πολύ περήφανο, θυμίζει την F12 TRS που είχε παρουσιαστεί πριν περίπου δύο χρόνια. Με την J50 η Ferrari υιοθετεί μια νέα οριζόντια διάταξη για λεπτά εμπρός φώτα, αποκλίνοντας από τυπική τα τελευταία χρόνια κάθετη διάταξη. Στο πίσω μέρος συνδυάζονται στοιχεία όπως το τυπικό διάφανο κάλυμμα του κινητήρα με τις τετραπλές εξατμίσεις που σχετίζονται κάπως με την GTC4Lusso. Στο εσωτερικό τα πράγματα δεν διαφοροποιούνται τόσο από την κανονική 488, πέρα από την δίχρωμη Alcantara και ένα πιο ειδικό επίπεδο εξοπλισμού.

Τώρα που η Ferrari έχει επιστρέψει στην τεχνολογία τούρμπο, ήταν εύκολο με έναν επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου να βγάλει 20 επιπλέον άλογα. Η Ferrari J50 θα παραχθεί σε μόλις 10 αντίτυπα.

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube