Mitsubishi PX-33: Καινοτομία από το... 1940!

Mitsubishi PX-33: Καινοτομία από το... 1940!

Ένα μοναδικό έκθεμα από τη Mitsubishi στο Motor Show του Σάο Πάολο

Ανάμεσα σε όλα τα καινούργια επιβλητικά μοντέλα που θα κοσμούν το Motor Show του Σάο Πάολο, υπάρχει και ένα ενετλώς διαφορετικό αυτοκίνητο, το οποίο όμως συγκεντρώνει ολόκληρη την ιστορία της Mitsubishi.
 
To PX-33 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο πρόγονος του Mitsubishi Pajero, αλλά και του εξαιρετικού Lancer Evolution, αφού είναι το πρώτο τετρακίνητο όχημα που κατασκεύασε η μάρκα. 
Είναι το πρώτο 4Χ4 επιβατικό αυτοκίνητο, σε μια εποχή που το... προνόμιο της κίνησης σε περισσότερους του ενός αξόνων είχαν μόνον τα φορτηγά. 
 
Το Mitsubishi PX-33 ξεκίνησε την καριέρα του σαν στρατιωτικό όχημα αλλά επί της ουσίας δεν βγήκε ποτέ στην παραγωγή, αφού κατασκευάστηκαν μόνον τέσσερα αυτοκίνητα, από τα οποία το μοναδιό που σώζεται (και σε άριστη κατάσταση) είναι αυτό που η εταιρεία μετάφερε για να δείξει στο Motor Show της Βραζιλίας. 
 
Κάτω από το καπό του κρύβει τον θηριώδη σε χωρητικότητα πετρελαιοκινητήρα των 6,7 λίτρων που αποδίδει (ή πιο σωστά απέδιδε) ισχύ 70 μόλις ίππων. 
Ωστόσο ήταν ο πρώτος πετρελαιοκινητήρας στην ιστορία της αυτοκίνησης με σύστημα άμεσου ψεκασμού καυσίμου
 
Το γιατί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν μπήκε στη γραμμή παραγωγής ουδείς γνωρίζει. Το προφανέστερο σενάριο είναι αυτό του κόστους. Όμως το γεγονός ότι σώζεται ως τις μέρες μας και μπορούμε να το θαυμάζουμε δείχνει το πόσο κάποιες εταιρείες σέβονται την ιστορία τους, ακόμη και αν αυτή δεν μετουσιώθηκε σε πωλήσεις και κέρδη. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube