MΙΝΙ: Αντιρρυπαντική αναβάθμιση βενζινοκινητήρων

MΙΝΙ: Αντιρρυπαντική αναβάθμιση βενζινοκινητήρων

Τα MINI με μοτέρ βενζίνης αναβαθμίστηκαν, προκειμένου να συμμορφωθούν με το πρότυπο Euro 6d temp, ενώ εφοδιάστηκαν και με φίλτρο σωματιδίων.

Λίγοι μήνες έχουν περάσει από τότε που η γκάμα της ΜΙΝΙ (3πορτο, 5πορτο και κάμπριο) ανανεώθηκε. Οι επεμβάσεις ήταν ελαφρές, τόσο σε μηχανολογικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο. Και τώρα, η βρετανική φίρμα μας καταλαμβάνει εκ νέου, αναγγέλλοντας «μεγαλύτερη αποδοτικότητα και καλύτερες επιδόσεις». 

Στην πραγματικότητα, πρόκειται κυρίως για τη συμμόρφωση των μοντέλων αυτών με το πρότυπο εκπομπών Euro 6d temp, το οποίο θα γενικευθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Για το σκοπό αυτό, τα μοντέλα με βενζινοκινητήρα υιοθετούν φίλτρο σωματιδίων. Αυτό αφορά την γκάμα των «κλασικών» Mini, αλλά επίσης τα Clubman και Countryman. Υπενθυμίζεται ότι, σε σχέση με τα μοντέλα ντίζελ, η ενημέρωση αυτή με επιλεκτική αναγωγή καυσαερίων SCR (Selective Catalytic Reduction) πραγματοποιήθηκε στις αρχές της άνοιξης. Αυτό σημαίνει λοιπόν, ότι ολόκληρη η γκάμα της ΜΙΝΙ είναι πλέον σύννομη με το νέο πρότυπο.

Η βρετανική φίρμα ωστόσο ανακοίνωσε και μια ακόμη μικρή τεχνική εξέλιξη για το στέισον και το κόμπακτ SUV της. Όπως και στα μικρά MINI, το μοτέρ βενζίνης υιοθετούν ένα καινούργιο 7άρι σασμάν Steptronic. Ο συνδυασμός αυτός αφορά τους 3κύλινδρους κινητήρες 1.3 των 136 PS (Cooper) και το δίλιτρο 4κύλινδρο των 192 PS που φορούν τα Cooper S.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube