Μια Toyota GR Corolla ντριφτάρει σε άσφαλτο και χώμα [video]

Μια Toyota GR Corolla ντριφτάρει σε άσφαλτο και χώμα [video]

Ο ντρίφτερ Ken Gushi δίνει συμβουλές γρήγορης οδήγησης ντριφτάροντας μια Toyota GR Corolla σε άσφαλτο και χώμα.

Toyota GR Corolla

Ο οδηγός του πρωταθλήματος Formula Drift, Ken Gushi, έκατσε πίσω από το τιμόνι ττης πολυαναμενόμενης Toyota GR Corolla και μας έδειξε τις δυνατότητές να κινηθεί σε όμορφες γωνίες σε άσφαλτο και χώμα.

Παράλληλα, ο Gushi εκμεταλεύεται το βίντεο για να δώσει συμβουλές γρήγορης οδήγησης σε όσους θέλουν να ανακαλύψουν τα όρια του αυτοκινήτου τους σε πίστα ή σε χώμα. Συγκεκριμένα, μας επιδεικνύει τις διαφορές στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου όταν φρενάρει και στρίβει στην άσφαλτο και στο χώμα. Επιπλέον, μας δείχνει τις βασικές τεχνικές για φρένο με το αριστερό και μύτη-τακούνι. 

Toyota GR Corolla

Θυμίζουμε ότι κάτω από το καπό της Toyota GR Corolla βρίσκεται ο γνωστός τρικύλινδρος 1,6lt G16E-GTS από το GR Yaris. Στην περίπτωση όμως του GR Corolla, η ισχύς έχει αυξηθεί στους 304 PS και στα 370 Nm ροπής. Το μοτέρ συνεργάζεται αποκλειστικά με ένα χειροκίνητο 6τάχυτο σασμάν και σύστημα τετρακίνησης.

Όπως και στο 3θυρο καυτό χάτσμπακ έτσι και εδώ, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις επιλογές κατανομής ροπής σε κάθε άξονα ανάλογα με τις ανάγκες του (60/40, 50/50, 30,70 εμπρός/πίσω).

Όπως και να χει, το βίντεο επιβεβαιώνει τις υποψίες μας ότι το νέο δημιούργημα του αγωνιστικού παρακλαδιού της Τoyota μπορεί να κινηθεί εντυπωσιακά σε κάθε έδαφος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube