node/38595

Μια ολοκαίνουρια Chevrolet C8 Corvette τράκαρε λίγο μετά την παραλαβή της [video]

Υπαίτιος για το τροχαίο φαίνεται πως ήταν ο οδηγός ενός ανασφάλιστου Hyundai Accent ο οποίος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Μια ολοκαίνουρια Chevrolet Corvette Stingray ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα μόλις 26 ώρες μετά από την παραλαβή της, με τον άτυχο ιδιοκτήτη να μοιράζεται τα νέα στο προφίλ του στο Facebook.

Ο Αμερικανός June Bug από το Bradenton της Flordia, παρέλαβε από την τοπική αντιπροσωπεία στις 2 Απριλίου το νέο του αυτοκίνητο - μια Chevrolet C8 Corvette σε απόχρωση Sebring Orange με το πακέτο Z51 Performance. Μοιράστηκε με τους φίλους του φωτογραφίες από το νέο του απόκτημα και - όπως θα έκανε ο καθένας από εμάς - άρχισε τις βόλτες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Νέα Chevrolet Corvette Stingray [23 videos]

Chevrolet C8 Corvette Crash

Το ατύχημα συνέβη μια μέρα μετά, στις 3 Απριλίου, όταν ένα παλιό Hyundai Accent εμφανίστηκε μπροστά από την Corvette η οποία το εμβόλισε καταστρέφοντας ολοκληρωτικά το εμπρός τμήμα της. Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης ο οδηγός του Hyundai χρειάστηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και δεν είχε ασφάλεια.

Ο ιδιοκτήτης της Corvette γλίτωσε με μερικά κοψίματα και μώλωπες ενώ ο έτερος επιβάτης του sportscar έσπασε μερικά δάχτυλα. Όσο για το αυτοκίνητο, η ασφάλεια θα αναλάβει την αντικατάστασή του καθώς οι ζημιές είναι πολύ σοβαρές για να επισκευαστούν (προφυλακτήρας, φτερά, φώτα, καπό, ανάρτηση, αερόσακοι κ.τ.λ.). Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί και στις ΗΠΑ λόγω πανδημίας COVID-19 (κλείσιμο εργοστασίων, περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία κτλ) είναι σίγουρο πως ο June Bug θα αργήσει πολύ να δει μια νέα Corvette στο γκαράζ του.

 

 

node/40235

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

Παραποίησε και χρησιμοποίησε χωρίς την άδεια της Ferrari, αυτοκίνητά της σε επίδειξη μόδας. 

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σχεδιαστής μόδας θα πληρώσει στη Ferrari αποζημίωση €300.000 [video]

O Ελβετός σχεδιαστής μόδας, Philipp Plein, καλείται με δικαστική απόφαση να πληρώσει αποζημίωση ύψους €300.000 στη Ferrari, αλλά και €25.000 για αμοιβή δικηγόρων, καθώς δικαστήριο του Μιλάνο έκρινε ότι παρατύπως χρησιμοποίησε αυτοκίνητα της ιταλικής φίρμας σε επίδειξη μόδας. 

Ο Philipp Plein πραγματοποίησε το 2017 μια επίδειξη μόδας στα... εφέ της οποίας συμπεριέλαβε αρκετά supercars και μοτοσικλέτες, στα οποία για να τα κάνει πιο εντυπωσιακά τοποθέτησε φώτα LED, αλλοιώνοντας ουσιαστικά την εικόνα των οχημάτων.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην αγωγή της Ferrari, ο σχεδιαστής μόδας χρησιμοποίησε τα αυτοκίνητα της εταιρείας χωρίς την άδειά της για διαφημιστικούς λόγους και για να προμοτάρει τις δημιουργίες του. 

Με βάση την απόφαση ο Plein υποχρεούται να αφαιρέσει από τον ιστότοπό του αλλά και από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο στα οποία μπορεί να εμφανίζεται αυτοκίνητο ή το σήμα της Ferrari του, απειλούμενος με πρόστιμο €10.000 για κάθε φωτογραφία ή βίντεο που θα εμφανίζεται μετά την έκδοση της απόφασης. 

Η απόφαση για τις φωτογραφίες και τα βίντεο είναι άμεσα εκτελεστή, παρόλο που ο Plein άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί την άνοιξη του 2021. 

node/40232

Η ΕΕ έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως» στη συγχώνευση FCA και PSA

Η κοινή εταιρεία Stellantis που θα δημιουργηθεί θα είναι η 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Η ΕΕ έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως» στη συγχώνευση FCA και PSA

Η Fiat Chrysler και η PSA αναμένεται να πάρουν την οριστική έγκριση της ΕΕ για τη συγχώνευσή τους ύψους €38 δις, μια κίνηση που θα δημιουργήσει την 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. 

Το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επισημοποιήσει τη δημιουργία της Stellantis, ενός ομίλου που προβλέπεται να αποκομήσει τεράστια κέρδη από κοινά δίκτυα πωλήσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ τα σχέδια προβλέπουν και ευρεία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Κϊνα και στη Γηραία Ήπειρο. 

Η συγχώνευση ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους και θα ενώσει μάρκες όπως οι FΙΑΤ, Jeep, Dodge, Ram και Maserati με τις Peugeot, Opel και DS - ενώ στοχεύει σε ετήσιες περικοπές κόστους € 5 δις χωρίς να κλείσει εργοστάσια.

Για να μετριάσει τις αντιμονοπωλιακές ανησυχίες της ΕΕ, η PSA προσφέρθηκε να ενισχύσει την ιαπωνική αντίπαλη Toyota Motor Corp, με την οποία έχει μια κοινή επιχείρηση van, αυξάνοντας την παραγωγή και πωλώντας τα φορτηγά σε τιμή κόστους.

Η FCA και η PSA θα επιτρέψουν επίσης στους αντιπροσώπους τους σε ορισμένες πόλεις να επισκευάσουν ανταγωνιστικές μάρκες.

FCA και PSA δήλωσαν ότι ελπίζουν να ολοκληρώσουν τη συγχώνευση το πρώτο τρίμηνο του 2021. Μόλις τον περασμένο μήνα, η FCA και η PSA αναδιάρθρωσαν τους όρους της συμφωνίας τους για να εξοικονομήσουν χρήματα και αύξησαν τη στοχευμένη εξοικονόμηση κόστους λόγω της οικονομικής κρίσης λόγω του κορωνοϊού.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι περίπου το 40% της εξοικονόμησης θα προέλθει από έξοδα που σχετίζονται με προϊόντα, 40% από αγορές και 20% από άλλους τομείς, όπως μάρκετινγκ, πληροφορική και logistics.