Μια McLaren Senna κατασκευασμένη από LEGO

Μια McLaren Senna κατασκευασμένη από LEGO

Περίπου μισό εκατομμύριο τουβλάκια χρησιμοποιήθηκαν για το ακριβές αντίγραφο του υπεραυτοκινήτου.

Η McLaren σε συνεργασία με την LEGO παρουσίασαν ένα μοντέλο κλίμακας 1:1 της Senna με αμάξωμα αλλά και εσωτερικό κατασκευασμένο σχεδόν εξολοκλήρου από τα διάσημα τουβλάκια. 

Συνολικά, 4.935 εργατοώρες, 42 άνθρωποι και 467.854 διαφορετικά εξαρτήματα χρειάστηκαν για την εξέλιξη και την κατασκευή αυτής της μοναδικής Senna. Μόνο για την συναρμολόγηση των κομματιών, 10 ειδικοί επαγγελματίες χρειάστηκαν 2.725 ώρες, δηλαδή 9 φορές περισσότερο χρόνο από όσο χρειάζονται οι τεχνικοί της McLaren για την παραγωγή της πραγματικής Senna (300 ώρες).

Mclaren Senna LEGO

Το όχημα ζυγίζει 1.700 kg, είναι δηλαδή 500 kg βαρύτερο από το μοντέλο παραγωγής, αποδεικνύοντας πως τα ανθρακονήματα είναι καταλληλότερο υλικό για τα υπεραυτοκίνητα από ότι τα τουβλάκια LEGO.

Η απόχρωση του εξωτερικού είναι η Victory Grey με πορτοκαλί λεπτομέρειες. Ακόμη και οι πόρτες τύπου dihedral που ανήκουν προς τα πάνω είναι λειτουργικές ενώ το μοντέλο πατά σε αληθινούς τροχούς με ελαστικά της Pirelli

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: McLaren Senna GTR

Mclaren Senna Lego

Στο εσωτερικό, το κάθισμα του οδηγού, η οθόνη αφής, το τιμόνι, τα πεντάλ και τα πατάκια προέρχονται από το αυτοκίνητο παραγωγής, όμως όλα τα υπόλοιπα είναι κατασκευασμένα από LEGO, συμπεριλαμβανομένων του ταμπλό και του καθίσματος του συνοδηγού το οποίο δεν φαίνεται και πολύ αναπαυτικό. Το πιστό αντίγραφο εξοπλίζεται επίσης με κουμπί εκκίνησης, ηχεία που προσομοιώνουν τον ήχο του (ανύπαρκτου) κινητήρα και φώτα που λειτουργούν κανονικά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη McLaren από LEGO αφού το 2017 η εταιρεία είχε παρουσιάσει και ένα πιστό αντίγραφο της 720S. Η ξεχωριστή McLaren Senna θα ταξιδέψει σε διάφορα events ανά τον κόσμο μέσα στο 2019, επιτρέποντας στο κοινό να την θαυμάσει από κοντά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube