Μια Fulvia Roadster με βάση το FIAT 124 Spider

Μια Fulvia Roadster με βάση το FIAT 124 Spider

Η ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία μας δείχνει πώς θα ήταν μια Fulvia Roadster εάν η Lancia ήταν δραστήρια.

Η ιστορία της Lancia περιλαμβάνει αρκετές αγωνιστικές διακρίσεις και οι εκδόσεις δρόμου των αγωνιστικών της έχουν αφήσει το στίγμα τους.

Αυτή την περίοδο η Lancia δεν παρουσιάζει κάποια έντονη δραστηριότητα και παράγει μόνο το Ypsilon που εξάγει σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης. Εάν το αφεντικό της FCA Sergio Marchionne σκεφτόταν να αναστήσει την ιταλική φίρμα, η γκάμα της θα έπρεπε να περιλαμβάνει και ορισμένα σπορ μοντέλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ   Δοκιμάζουμε την Lancia Delta HF Integrale Evo 2

Αυτό θέλει να παρουσιάσει και η ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία που απεικονίζει μια roadster εκδοχή του Fulvia Coupe Concept που είχε παρουσιαστεί στην Έκθεση της Φρανκφούρτης του 2003. Το διθέσιο πρωτότυπο κουπέ των 990 kg ήταν προσθιοκίνητο και ο κινητήρας των 1,8 λίτρων απέδιδε 140 ίππους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ   Παρουσιάση της Lancia Coupé Fulvia 1965-1976

Εάν γινόταν μια σημερινή αναβίωση του μοντέλου, το πιο πιθανό θα ήταν να «δανειστεί» τα μηχανικά μέρη του FIAT 124 Spider, αδελφό μοντέλο του Mazda MX-5. Αυτό από μόνο του μεταφράζεται σε εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά, μιας και θα ήταν πισωκίνητο και θα είχε υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα μικρότερης χωρητικότητας.

[Πηγή: theophiluschin.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube