Μια BMW M6 για τον ταχύτερο στα δοκιμαστικά του MotoGP

Μια BMW M6 για τον ταχύτερο στα δοκιμαστικά του MotoGP

Μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας με την κορυφαία κατηγορία αγώνων μοτοσυκλέτας περιλαμβάνεται και ένα αυτοκίνητο δώρο.

Οι κορυφαίοι αναβάτες στο πρωτάθλημα MotoGP μπορεί να μην παίρνουν τις αμοιβές των πιλότων της Formula 1, αλλά σίγουρα τα συμβόλαιά τους είναι παραπάνω από ικανοποιητικά.

Συνεπώς, μπορούν να αποκτήσουν μία (ή και παραπάνω) M6 Convertible χωρίς να το σκεφτούν. Ένας από αυτούς πάντως δεν θα χρειαστεί να βγάλει το μπλοκ επιταγών του.

Η BMW εμπλέκεται στο πρωτάθλημα από το 1999 και έχει θεσπίσει το βραβείο «Μ» το οποίο ανταμοίβει τον ταχύτερο στα δοκιμαστικά της χρονιάς με ένα αυτοκίνητα του M Division.

Η κατάταξη βγαίνει με βάση την θέση εκκίνησης και το σύστημα βαθμολόγησης είναι ίδιο με του πρωταθλήματος για κάθε αγώνα. O κάτοχος της pole position παίρνει 25 βαθμούς, ο δεύτερος 20,  ο τρίτος 16 κ.οκ. μέχρι τον 15ο, που παίρνει μόλις 1.

Ο περσινός νικητής ήταν ο Marc Marquez, που στέφθηκε και πρωταθλητής. Το δώρο του ήταν μια Μ4 Coupe. Πολύ πιο αργή μεν από την αγωνιστική Honda του αλλά παραπάνω από καλή για το δρόμο.

Φέτος, το έπαθλο είναι μια μπλε Μ6 Convertible με λευκές δερμάτινες επενδύσεις και τροχούς 20 ιντσών. Αν και η BMW την χαρακτηρίζει ως «σπέσιαλ», η μόνη διαφορά είναι ο εξοπλισμός αφού τα μηχανικά μέρη, συμπεριλαμβανομένου του διτούρμινου V8 των 560 PS και του 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη παραμένουν ίδια κι απαράλλακτα.

Εννοείται πως οι αναβάτες του επιπέδου του Marquez ή του Valentino Rossi, για παράδειγμα, δεν χρειάζονται επιπλέον κίνητρα. Απλώς πρόκειται για ένα bonus…

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube