BMW M4, Official Car του MotoGP 2015 [video]

BMW M4, Official Car του MotoGP 2015 [video]

H σεζόν του 2015 αποτελεί τη 17η χρονιά που ένα αυτοκίνητο BMW M είναι «Official Car of MotoGP».

Η εμπλοκή της BMW στο θεσμό του MotoGP με μοντέλα του Μ divison χρονολογείται από το 1999. Από τότε ανελλιπώς, για 19 συναπτά χρόνια, η BMW διασφαλίζει με τον υψηλότερο βαθμό ασφάλειας τη συμμετοχή της στη διαδικασία της κορυφαίας διοργάνωσης στους αγώνες μοτοσικλέτας.

Και για το 2015, το επίσημο Safety Car του MotoGP World Championship είναι μια M4 Coupé. Το 6κύλινδρο σε σειρά μοτέρ M TwinPower Turbo που φορά αποδίδει 431 PS και 56 kgm, στην ίδια ακριβώς διαμόρφωση απόδοσης του στοκ μοντέλου. Οι μηχανικοί του Μ division όμως, προκειμένου να διασφαλίσουν ακόμα υψηλότερες παραμέτρους επιδόσεων για να ανταποκρίνεται αυτή η M4 Coupé στον απαιτητικό ρόλο της, την εφοδίασαν με ένα νέο σύστημα ψεκασμού νερού. Πρόκειται για μια νεωτερική εφαρμογή που στόχο έχει την ενίσχυση των επιδόσεων μέσω της θερμικής διαχείρισης του μοτέρ και των βοηθητικών συστημάτων του. Με άλλα λόγια διασφαλίζει τις βέλτιστες θερμοκρασίες λειτουργίας ανά πάσα στιγμή.

Δείτε στο video πώς λειτουργεί το νεωτερικό σύστημα ψεασμού νερού που αργότερα θα τοποθετηθεί και στο μοντέλο παραγωγής.

[Πηγή BMW]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube