Μεταφορές με τις πάντες! [video]

Μεταφορές με τις πάντες! [video]

O σταρ των ράλι, Kris Meeke, παίρνει το τιμόνι του νέου Citroën Jumpy και δείχνει πώς μπορεί να πάει ένα επαγγελματικό βαν στο χώμα.

Δεν βλέπεις κάθε μέρα ένα επαγγελματικό βαν να οδηγείται σαν αγωνιστικό του WRC.

Βέβαια, το Nέο Jumpy (New Dispatch στις αγγλόφωνες χώρες) δεν έχει σχεδιαστεί για να πηγαίνει με τις πάντες στο χώμα. Όμως η Citroën ήθελε να δείξει την ευελιξία και τη σταθερότητα του νέου της επαγγελματικού βαν, οπότε σκέφτηκε να βάλει στο τιμόνι του τον εργοστασιακό της οδηγό WRC, Kris Meeke, και να τον αφήσει να κάνει τα δικά του σε μια ειδικά φτιαγμένη χωμάτινη πίστα. Με τον συνοδηγό του, Paul Nagle, φυσικά στο διπλανό κάθισμα, σε ρόλο πλοηγού.

Όπως θα δείτε, ακόμα και μια «κλούβα», στα σωστά χέρια, μπορεί να πάει αέρα και να διατηρεί εντυπωσιακές γωνίες ενώ στρίβει. Φόβος για τούμπα, λόγω του ψηλού κέντρου βάρους; Κανένας, όπως θα δείτε στο video που ακολουθεί.

Αναμενόμενα, ο Meeke είχε μόνο καλά λόγια να πει για το νέο Jumpy:

«Εντυπωσιάστηκα. Ήταν πραγματικά καλό, το ευχαριστήθηκα. Στις γλιστερές συνθήκες της πίστας, το Νέο Jumpy τα κατάφερε εξαιρετικά. Μου πρόσφερε τη σταθερότητα που χρειαζόμουν στις στροφές, με σπουδαίο κράτημα που το έκανε εύκολο και διασκεδαστικό στην οδήγηση».

Τα αγωνιστικά WRC του 2017, που δοκιμάζονται αυτή την εποχή, έχουν κάπου 380 άλογα από τον κινητήρα 1.6 τούρμπο που έχουν κάτω από το καπό. Το Νέο Jumpy έχει (στην Ελλάδα) τον τουρμποντίζελ 1.6 BlueHDi σε εκδόσεις 95 και 115 ίππων, ενώ στη Βρετανία έχει τον αντίστοιχο δίλιτρο με 120, 150 και 180 άλογα.

Η Citroen λέει ότι η σχεδίαση του Νέου Jumper είναι εμπνευσμένη από τα επιβατικά μοντέλα και τα SUV της φίρμας. To νέο βαν διατίθεται σε τρία μήκη αμαξώματος: XS (4,6 m), M (4,94 m) και XL (5,3 m), με τη χωρητικότητα να φτάνει έως και τα 6,6 κυβικά μέτρα.

Το Νέο Jumper μπορεί να εφοδιαστεί με σύστημα hands-free που ανοίγει αυτόματα τις συρόμενες πλαϊνές πόρτες όταν περάσεις το πόδι κάτω από το αυτοκίνητο. Μέσα διατίθεται ένα σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 7 ιντσών, που δέχεται και φωνητικές εντολές, ενώ υπάρχει και κάμερα οπισθοπορείας που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στις πιο μακριές εκδόσεις του μοντέλου.

Οι τιμές για το Νέο Jumpy στην Ελλάδα ξεκινούν από τα 16.550 ευρώ.

[Πηγή: Citroën]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube