Μετά το Αμβούργο και η Στουτγάρδη «ανάβει κόκκινο» στα παλιά ντίζελ

Μετά το Αμβούργο και η Στουτγάρδη «ανάβει κόκκινο» στα παλιά ντίζελ

Από τον Ιανουάριο εκτός κυκλοφορίας τα οχήματα που δεν πληρούν τα πρότυπα εκπομπών Euro 5.

Μετά το Αμβούργο και η Στουτγάρδη, η έδρα των Daimler και Porsche, κλείνει τους δρόμους στα ντίζελ προδιαγραφών Euro 4 από τον προσεχή Ιανουάριο.

Η ανακοίνωση των Αρχών του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης ήρθε μετά την απόφαση του Ομοσπονδιακού Διοικητικού Δικαστηρίου της Λειψίας που από τον Φεβρουάριο είχε δικαιώσει τις δημοτικές αρχές που είχαν προσφύγει σε αυτό. Σύμφωνα μάλιστα με την απόφαση και τα Euro 5 ντίζελ οχήματα θα μπορούν να απαγορευτούν από το φθινόπωρο του 2019.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι σκοπός της απαγόρευσης είναι να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα στην πόλη και πως αν αυτό δεν επιτευχθεί θα ενεργοποιηθεί και η επιλογή για τα Euro 5.
Παράλληλα τονίζει ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας θα αναλάβει και άλλες δράσεις και πρωτοβουλίες, όπως η επέκταση του δικτύου των δημόσιων συγκοινωνιών έτσι ώστε να αποφεύγουν οι πολίτες να χρησιμοποιούν τα δικά τους αυτοκίνητα, όπως και η επέκταση της ηλεκτροκίνησης τόσο σε ιδιωτικό όσο και σε δημόσιο επίπεδο.

Να θυμίσουμε ότι πολλές πόλεις στην Ευρώπη σχεδιάζουν να «ανάψουν κόκκινο» στα ντίζελ αυτοκίνητα, με χρονικό ορίζοντα το 2025, ενώ μεγάλες πόλεις στην Ολλανδία σχεδιάζουν να αποκλείσουν γενικώς τα αυτοκίνητα από τους δρόμους στο άμεσο μέλλον, υιοθετώντας πιο οικολογικές μορφές μετακίνησης των πολιτών και μεταφοράς εμπορευμάτων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube