Mercedes-Benz: Τέλος στη συνεργασία με τη Συμμαχία Renault-Nissan;

Mercedes-Benz: Τέλος στη συνεργασία με τη Συμμαχία Renault-Nissan;

Στο πλαίσιο ενός εκτεταμένου σχεδίου οικονομιών, η Daimler ενδέχεται να διακόψει τις σχέσεις της με την Συμμαχία Renault-Nissan. Αυτό αφορά την κοινοπραξία σε κινητήρες, μοντέλα και εργοστάσια.

Σε λίγες εβδομάδες, θα υπάρξει αλλαγή στην κεφαλή της Daimler. Ο Ola Källenius θα πάρει τη σκυτάλη από τον Dieter Zetsche. Και ήδη γνωρίζει το πρώτο μεγάλο πρότζεκτ που του αναλογεί: Να εφαρμόσει ένα σχέδιο εξοικονόμησης πόρων.

Η κίνηση αυτή επιβλήθηκε κατά κύριο λόγο από τη πρόσφατη μείωση του λειτουργικού κέρδους του γερμανικού ομίλου. Σύμφωνα με το γερμανικό «Manager Magazin», η Daimler θέλει να εξοικονομήσει έξι δισεκατομμύρια ευρώ από τη Mercedes-Benz, συν δύο δισεκατομμύρια από τον κλάδο των βαρέων φορτηγών.

Σύμφωνα λοιπόν με το μηνιαίο γερμανικό περιοδικό, μεταξύ των περικοπών που έχουν πέσει στο τραπέζι, είναι και αυτό με τις υφιστάμενες συνεργασίες της Daimler με τη Συμμαχία Renault-Nissan. Το πρότζεκτ της εξοικονόμησης έχει ήδη ξεκινήσει με τη smart. Να θυμίσουμε ότι τα σημερινά fortwo και forfour μοιράζονται τα σωθικά τους με το Renault Twingo. Αλλά για τις επόμενες γενιές των smart, η Daimler συνεργάζεται ήδη με την κινεζική Geely, ενώ η παραγωγή θα μεταφερθεί στην Κίνα.

Μεταξύ των πρότζεκτ που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη είναι το pick-up Mercedes-Benz X-Class, το οποίο συνδέεται στενά με το Nissan Navara, οι συνεργασίες στους κινητήρες μικρής χωρητικότητας και το βαν Citan, που είναι ένα αναδιαμορφωμένο Kangoo. Η Mercedes-Benz και η Infiniti, η πολυτελής θυγατρική της Nissan, έχουν επίσης κοινό εργοστάσιο με τη Mercedes-Benz στο Μεξικό.

Το γερμανικό περιοδικό δεν αναφέρει πιθανή πώληση μετοχών της Renault και της Nissan που κατέχει αυτή τη στιγμή η Daimler.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube