Η Daimler θέλει να εξοικονομήσει € 6 δις έως το 2021

Η Daimler θέλει να εξοικονομήσει € 6 δις έως το 2021

Ποιοι είναι οι στόχοι του Ola Kallenius που θα αναλάβει το τιμόνι της εταιρείας τον Μάιο από τον Dieter Zetsche.

Η Daimler επιδιώκει να εξοικονομήσει € 6 δισ μέχρι το 2021 από τα επιβατικά αυτοκίνητα της Mercedes-Benz και άλλα € 2 δις ευρώ από το τμήμα Daimler Trucks.
Η εξοικονόμηση κόστους είναι στόχος του Ola Kallenius της Daimler, ο οποίος θα γίνει CEO της εταιρείας τον Μάιο, ανέφερε δημοσίευμα του Manager Magazin.

Τον Φεβρουάριο, η Daimler δήλωσε ότι θα επιδιώξει μέτρα εξοικονόμησης κόστους μετά την πτώση του λειτουργικού κέρδους του τέταρτου τριμήνου του 2018 κατά 22%, πτώση που οφείλεται στον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, το αυξανόμενο κόστος για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τη γενικότερη ύφεση της βιομηχανίας.

Παράλληλα ένα πρόβλημα σε 30.000 αυτοκίνητα της Mercedes-Benz με ελαττωματικά ηλεκτρονικά που παρήχθησαν στο εργοστάσιό της στην Tuscaloosa της Αλαμπάμα, έγινε αιτία να απαιτηθούν δαπανηρές αλλαγές και καθυστερήσεις στην παραγωγή που θα μπορούσε να μειώσει τα κέρδη του πρώτου τριμήνου έως και μισό δισεκατομμύριο ευρώ, ανέφερε το περιοδικό.

Η Daimler πρόκειται να δημοσιοποιήσει τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2019 στις 26 Απριλίου.

Η Daimler σκοπεύει επίσης να γίνει εταιρεία ουδέτερου άνθρακα μέχρι το 2040, διασφαλίζοντας ότι όλα τα νέα αυτοκίνητα, οι μέθοδοι παραγωγής και οι προμηθευτές θα λειτουργήσουν με τρόπο που δεν παράγουν εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, γράφει το Manager Magazin.
Τέλος, όπως αναφέρεται, ο Kallenius δεν πρόκειται να ανανεώσει τις συμφωνίες για κοινά σχέδια με τις Renault και Nissan.

Να σημειώσουμε πως ο Kallenius είναι  ο πρώτος μη Γερμανός που θα πάρει το τιμόνι της Daimler. Ο 49χρονος Σουηδός θα «κληρονομήσει» τον 65χρονο  Dieter Zetsche που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της Daimler και εξασφάλισε τη στρατηγική της θέση για την δραστηριότητα της εταιρείας στο μέλλον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube