Mercedes-Benz: Σταματά η παραγωγή της X-Class

Mercedes-Benz: Σταματά η παραγωγή της X-Class

Το πολυτελές pick-up καταργείται 3 χρόνια μετά από την επίσημη πρεμιέρα του.

Η Mercedes-Benz θα σταματήσει την παραγωγή της X-Class στα τέλη Μαΐου, όπως επιβεβαίωσαν εκπρόσωποι της γερμανικής εταιρείας στο Auto Motor und Sport. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση για κατάργηση αυτού του σχετικά νέου μοντέλου πάρθηκε γιατί έπαιζε σημαντικό ρόλο στη γκάμα της μόνο σε συγκεκριμένες αγορές όπως στην Αυστραλίας και τη Νότια Αφρική.

Η X-Class παρουσιάστηκε σε μορφή παραγωγής το καλοκαίρι του 2017, με βάση το σασί και τα μηχανικά μέρη των Nissan Navara και Renault Alaskan, ενώ η παραγωγή της γινόταν στο εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη.

Το πρώτο pick-up ενός τόνου με το έμβλημα της Mercedes δεν κατάφερε να διακριθεί στην αρένα των πωλήσεων στη σύντομη καριέρα του. Ενδεικτικά, το 2019, η X-Class πούλησε 15.300 μονάδες σε όλο τον κόσμο, την ίδια στιγμή που το συγγενικό Navara πούλησε 66.000 μονάδες μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Οι λόγοι που οδήγησαν στην εμπορική αποτυχία της X-Class είναι η υψηλή τιμή αγοράς σε σχέση με τον ανταγωνισμό, το γεγονός ότι το όνομα της Mercedes-Benz δεν έχει παράδοση στην κατηγορία  και το ότι οι πελάτες της εταιρείας δεν βλέπουν με φιλικό μάτι τα  pick-up.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Test drive: Mercedes-Benz X 250 d 4MATIC TheRock edition

Προς το παρόν, η X-Class είναι διαθέσιμη για παραγγελία όμως εικάζουμε πως το μοντέλο θα καταργηθεί από τους καταλόγους της Mercedes-Benz λίγο μετά το τέλος της παραγωγής του.

Πηγή: Auto Motor und Sport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube