Mercedes-Benz: Πιστεύουμε ακόμα στα σεντάν

Mercedes-Benz: Πιστεύουμε ακόμα στα σεντάν

Ο Ola Källenius είναι πεπεισμένος για την κερδοφορία της Mercedes-Benz S-Class.

Μπορεί οι πωλήσεις των SUV να κυριαρχούν σχεδόν σε κάθε κατηγορία, όμως η Mercedes-Benz συνεχίζει να πιστεύει πως υπάρχει ακόμα χώρος για τα τετραθέσια σεντάν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ BMW: Θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε σεντάν

Κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας της νέας γενιάς S-Class, ο CEO της Mercedes-Benz, Ola Källenius, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Τα σεντάν τριών όγκων στην πολυτελή κατηγορία παραμένουν ιδιαίτερα επίκαιρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε την GLS, και που τώρα προσφέρουμε και την GLS Maybach, οπότε έχουμε την απάντηση όσον αφορά τα SUV που πολλοί πελάτες θέλουν.»

«Όμως το σεντάν τριών όγκων, ιδιαίτερα στο άνω τμήμα της πολυτελούς κατηγορίας, φαίνεται πως έχουν μια πάρα πολύ ισχυρή θέση. Και αρκετοί πελάτες, ιδιαίτερα εταιρικοί, θέλουν ακριβώς αυτό. Δεν προβλέπω μια ριζική αλλαγή σε σχέση με τα πολυτελή σεντάν στο προσεχές μέλλον.»

Mercedes-Benz

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz S-Class [video]

Σύμφωνα με τον Ola Källenius, η νέα γενιά S-Class αναμένεται να πουλήσει αρκετά ώστε να δικαιολογήσει το κόστος εξέλιξης της: «Η S-Class πρέπει να αποφέρει κέρδη, όπως κάθε ένα μοντέλο στη γκάμα μας. Παρότι λατρεύουμε τα αυτοκίνητά μας - τα αισθανόμαστε περίπου σαν παιδιά μας - είμαστε επίσης ψυχροί άνθρωποι των επιχειρήσεων και κάνουμε υπολογισμούς. Η νέα S-Class δεν είναι μια άσκηση του marketing που κάναμε ως χόμπι, αλλά είναι πολύ σημαντική για εμάς - από επιχειρηματικής άποψης. Αισθάνομαι σιγουριά για τις πωλήσεις και την κερδοφορία αυτού του μοντέλου.»

Το 2019, η Mercedes-Benz πούλησε 71.700 μονάδες της S-Class, που αφορούν περίπου το 3,1% των συνολικών της πωλήσεων (2.339.562 μονάδες). Σημαντικό μερίδιο από αυτές πωλείται στην αγορά της Κίνας (περίπου 700 S-Class κάθε μήνα) όπου τα σεντάν παραμένουν ιδιαίτερα δημοφιλή.

Όσο για την πλούσια γκάμα των SUV της γερμανικής φίρμας (9 μοντέλα), αυτή καταλαμβάνει περίπου το 1/3 του όγκου πωλήσεων.

[Πηγή: CarsGuide]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube