BMW: Θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε σεντάν

BMW: Θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε σεντάν

Παρά την επέλαση των SUV στις πωλήσεις, η BMW δηλώνει πίστη στο αμάξωμα τριών όγκων.

Μπορεί τα SUV να καταλαμβάνουν ποσοστό περίπου 60% στις πωλήσεις της BMW σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως ο υπεύθυνος σχεδιασμού της βαυαρικής φίρμας, Domagoj Dukec, δήλωσε στο Autoblog πως θα συνεχίσουν να παράγουν αυτοκίνητα με αμάξωμα τριών όγκων.

«Στο παρελθόν, πουλούσαμε μόνο σεντάν. Τώρα, περίπου το 60% των πωλήσεων έρχεται από τα SAV (Sports Activity Vehicle)», δήλωσε ο Domagoj Dukec. 

Ο σχεδιαστής παρομοίωσε την επιλογή τύπου αμαξώματος με το σπίτι στο οποίο μένουν οι ιδιοκτήτες. Ένας άνθρωπος που επιλέγει ενιαίο χώρο μεταξύ κουζίνας και σαλονιού, είναι πιο πιθανό να επιλέξει ένα SUV καθώς του δίνει μεγαλύτερη αίσθηση ευρυχωρίας και ανοιχτού χώρου. Αντίθετα, όσοι προτιμούν σπίτια με ανεξάρτητους χώρους για κουζίνα, υπνοδωμάτια και σαλόνι, είναι πιο πιθανό να ελκύονται από σεντάν στα οποία διακρίνονται πιο ξεκάθαρα οι αντίστοιχοι χώροι για τον κινητήρα, την καμπίνα και τις αποσκευές. Φυσικά αυτή η παρομοίωση δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, όμως εξηγεί σε ένα βαθμό το γιατί οι Αμερικανοί προτιμούν τα SUV ενώ οι Κινέζοι τα σεντάν.

«Η αναλογία 40/60 ή 50/50 μεταξύ σεντάν και SUV θα παραμείνει, οπότε ναι, τα σεντάν θα συνεχίσουν να έχουν νόημα. Χρειάζεται βέβαια να γίνει και μια εξέλιξη σε αυτό τον τύπο αμαξώματος. Δεν μπορεί να παραμείνει μόνο μια κλασσική σιλουέτα τριών όγκων. Βλέπουμε πως στην Κίνα, οι πελάτες ζητούν για περισσότερη κομψότητα, ίσως για κάτι με δυόμιση όγκους. Αυτό είναι μια λύση που εξετάζουμε», είπε ο Domagoj Dukec αφήνοντας να εννοηθεί πως θα βλέπουμε όλο και περισσότερα μοντέλα τύπου Gran Coupe από την BMW.

[Πηγή: Autoblog.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube